Ben jij op zoek naar de beste hosting in Nederland? Het vinden van de beste hosting provider in Nederland kan soms wat lastig zijn, omdat het volledig aan je eisen en doelen ligt. Momenteel zijn er duizenden hostingproviders te vinden in Nederland, waarvan een paar echt grote marktleiders zijn. Op deze pagina bespreken we de hosting in Nederland en de grootste hosting providers van Nederland. 

Waarom heb ik hosting in Nederland nodig?

Eerlijk gezegd heb je geen hosting in Nederland nodig, want je kunt ook je website bijvoorbeeld hosten bij een Duitse of een Amerikaanse hoster. Echter kiezen veel mensen voor web hosting in Nederland om de service en Nederlandstalige hulp.

Door de duizenden verschillende hostingproviders in Nederland kan het kiezen lastig zijn en door de internationale aanbieders kan het helemaal lastig zijn. Maar de grote voordelen dat er in je eigen taal gecommuniceerd kan worden en dat de datacenters in Nederland staan, kan je tot een beslissing dwingen om voor hosting in Nederland te kiezen. Echter zijn er sommige budget hosters die alleen via e-mail communiceren en support leveren, dus dan heb je er in de meeste gevallen vaak nog niet veel aan.

De beste hosting providers van Nederland

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de beste website hosting providers in Nederland. Hierbij hebben wij de grootste hosting providers van Nederland onder de loep genomen.

TransIP

TransIP is in 2003 opgericht als in de eerste plaats een domeinprovider en is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste domeinaanbieders van de benelux. Omdat domeinnamen en hosting uiteraard altijd hand in hand, biedt TransIP ook hosting aan via verschillende hostingdiensten.

Er kan gekozen worden uit vier standaardpakketten. De prijs van de domeinnaam is niet inbegrepen in de pakketprijs. Een MySQL database is wel inbegrepen bij alle pakketten. Er mag slechts één domeinnaam op een virtual hosting account gehost worden. De binnenkomende e-mail wordt gescand op de aanwezigheid van virussen. Ook een spamfilter en spam-blocklists zijn aanwezig.

 

Versio

Versio komt uit Leeuwarden en is in 2008 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste hostingproviders van Nederland. Naast webhosting bieden ze reseller hosting en serverhosting aan.

De pakketten die Versio verkoopt bieden onder andere ondersteuning aan PHP, MySQL, CGI en onbeperkt aantal e-mailaccounts. Met Installatron is het mogelijk met meer dan 40 kant en klare scripts te installeren en alles wordt gedaan via een DirectAdmin controlpanel.

Bij Versio mogen op alle pakketten meerdere websites met domeinnamen op één account gehost worden. Zo mag je op het kleinste pakket er maximaal 25 hosten en dit kan maar liefst oplopen tot 100 domeinnamen.

Versio biedt een uptime garantie van 99,9% en zelfs een 14 dagen geld terug garantie. Support wordt vooral via de e-mail gedaan in combinatie met live support op de website. Daarnaast is er ook een lijst met de vaak gestelde vragen te vinden op de website. Mocht je een dringende vraag hebben, dan bieden ze je ook nog een klantenforum aan waar vragen gesteld kunnen worden.

 

Strato

Strato is één van de grootste hostingproviders van Europa en is gevestigd in Duitsland. Hier staan dan ook de meeste servers van Strato en zo heeft het maar liefst twee eigen datacentra.

Strato biedt haar klanten 4 verschillende hostingpakketten aan. De pakketten die door Strato worden aangeboden bieden dan ook een grote hoeveelheid webruimte en dataverkeer voor een redelijke lage prijs. Wanneer je een pakket afneemt bij Strato, zit de prijs van een domeinnaam daar ook bij inbegrepen.

Het bijzondere van Strato is dat bij alle pakketten een Sitebuilder meegeleverd wordt. Deze is volledig web-based, dus via je browser te controleren en hiermee kun je eenvoudig een website in elkaar zetten. Hierbij kun je uit enkele temptaties kiezen, echter zal het aantal inbegrepen pagina’s afhangen van het gekozen pakket.

Het grote voordeel van een pakket bij Strato is dat er een spamfilter en virusscanner meegeleverd met alle pakketten en hiermee worden schadelijke en ongewenste e-mails tegengehouden. Ook is er een backup-manager waarmee je incrementele backups kunt maken.

One thought on “Beste hosting nederland

  1. Pingback: De beste hosting van Nederland.

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *