Het woord CMS staat beter bekend als Content Management Systeem. Een CMS is een stuk software, vaak geschreven in PHP wat ervoor zorgt om op een erg makkelijke wijze een internet site of portaal te beheren. Met behulp van een uitgebreide ‘backend’ kan de gebruiker zelf pagina’s, menu’s, teksten, content en overige dingen toevoegen en aanmaken. Voorheen was het nodig voor elke wijziging of nieuwe pagina een script te schrijven, met een CMS is dit verleden tijd.

Geen websitebouwer meer nodig

Met een CMS is het dus mogelijk om zonder webbouwer toch een eigen site te onderhouden en te creëren. Vaak heeft een CMS een WYSIWYG editor. De volledige benaming is What you see is what you get editor. De tekst of pagina die je in deze editor creëert is dus wat je ook op de website te zien krijgt. Hierdoor kan je gemakkelijk met deze handige editor je website opbouwen, plaatjes toevoegen en gebruik maken van leuke additionele plugins.

Een CMS is geschikt voor..

Een CMS is voornamelijk geschikt voor websites waarbij vaak nieuwe content toegevoegd word en dagelijks wijzigingen in aangebracht worden. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld weblogs, websites van auto verkopers of nieuws websites. Ook is een CMS uitermate geschikt voor mensen die minimale ervaring hebben met het bouwen van een website of het voor het eerst doen.

Top 5 meest gebruikte CMS systemen

Uiteraard is er een top 5 van meest gebruikte CMS systemen. Niet elk CMS systeem is namelijk zo handig of fijn dan het andere. Elk systeem heeft zijn voor en nadelen en is vaak gemakkelijker in gebruik dan het andere. Wij hebben een overzicht gemaakt van de top 5 van meest gebruikte CMS systemen. Uiteraard schrijven we hier ook dagelijks handige tips, handleidingen, nieuwtjes en trucjes voor die je ook op onze website kunt vinden.

1.WordPress
2.Joomla
3.Drupal
4.Magento
5.CMS Made Simple

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *