Boost apache en verlaag I/O

Review of:

Reviewed by:
Rating:
5
On 25 november, 2013
Last modified:24 november, 2013

Summary:

In een eerder artikel heb ik uitgelegd hoe je een snellere websites met minder load kunt bereiken door enkele tweaks door te voeren. In dit artikel zal ik uitleggen hoe we apache kunnen boosten en daarnaast de I/O van het filesysteem kunnen verlagen.

 

Boost apache

Apache werkt vaak met tientallen log files waarin alle bezoekers, aanvragen en errors bijgehouden worden. Deze log files worden constant bewerkt en ingelezen wat veel veel io per seconde oplevert. Bij normale hardeschijven is vaak accestime niet de snelste factor van de hardeschijf waardoor deze bewerkingen een gedeelte van de load van apache veroorzaken. Ook bevat een normale sata vaak maximaal 70 io’s per seconde. Dit is geen extreem hoog getal zoals bij een SSD waardoor het altijd goed is om het aantal io’s per seconde minimaal te houden.

Om apache een boost te geven om sneller te kunnen schrijven en om de load en io’s per seconde laag te houden, gaan we daarom de log files wegschrijven naar het ram geheugen. Ook wel het TMPFS filesysteem genoemd. Dit is een stukje RAM wat gereserveerd is als een stukje hardeschijf wat verder geen accestime bevat en supersnel is. Het zal daarom veel io’s per seconde besparen en apache sneller maken doordat het alle leesactie en bewerking direct kan wegschrijven naar het RAM geheugen.

TMPFS filesysteem voor Apache

Hoe stellen we dit in? Als eerst dienen we het TMPFS filesysteem aan te maken. Dit doen we in het /etc/fstab bestand waardoor we altijd met een reboot het TMPFS filesysteem direct ook activeren.

echo “tmpfs                   /var/log/httpd                tmpfs defaults,nosuid,noexec,size=1024m        0 0″ >> /etc/fstab;

Nadat het filesysteem is aangemaakt, moeten we het activeren door middel van een mount. Dit voeren we uit met:

mount /var/log/httpd

Het filesysteem is nu gemount als TMPFS op de directory /var/log/httpd waar vaak alle logs weggeschreven worden. Dit kan ook een andere directory zijn, wijzig dan de paden naar de juiste directory.

Doordat apache een domains map nodig heeft om per domein een log aan te kunnen maken dienen we deze ook te creëren, dit gaat middels:

mkdir /var/log/httpd/domains

Nadat we de domains map aangemaakt hebben gaan we apache restarten om deze te activeren in het nieuwe TMPFS filesysteem zodat nieuwe logs en bewerkingen hier bijgehouden gaan worden.

service httpd restart

Als enige rest nu nog om met een reboot de domains map opnieuw te laten aanmaken. De TMPFS filesystems worden namelijk gereset bij een reboot en zullen dus data niet permanent opslaan. Houd hier dus rekening mee en sla er geen belangrijke files op die je graag wenst te bewaren.

echo “mkdir /var/log/httpd/domains” >> /etc/rc.local

We zijn nu klaar met het aanmaken, instellen en activeren van het TMPFS filesysteem voor Apache waardoor Apache nu geboost is en de load verlaagd is doordat we minder io’s per seconde genereren. Ik hoop dat jullie dat aan deze handleiding hebben en wens jullie veel optimalisatie plezier met jullie eigen webservers.

Deel gauw met anderen:facebook Boost apache en verlaag I/O dedicated servers twitter Boost apache en verlaag I/O dedicated servers google Boost apache en verlaag I/O dedicated servers pinterest Boost apache en verlaag I/O dedicated servers linkedin Boost apache en verlaag I/O dedicated servers stumbleupon Boost apache en verlaag I/O dedicated servers print Boost apache en verlaag I/O dedicated servers email Boost apache en verlaag I/O dedicated servers

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *