Spam problemen voorkomen bij het sturen van email

Helaas is spam nog steeds één van de grootste ongemakken op het internet. Zo zorgt niet alleen de inkomende spam voor problemen, maar ook het ongewild versturen van spam of gezien worden als een partij die spam verstuurt ook.

Steeds meer spammers hacken vaker servers die later dan misbruikte worden voor het versturen van spam. De meeste hacks kunnen uitgevoerd worden, omdat de updates aan websites niet op tijd geïnstalleerd zijn. Ook het gebruik van zwakke wachtwoorden vergroot de kans. Het is dan ook verstandig om tijdig updates te installeren en natuurlijk goed wachtwoordbeheer toe te passen.

Forwarding rules van een e-mailprogramma

Wat ook voor onbedoeld spam en overlast kan zorgen is het gebruik maken van zogeheten forwarding rules. In de mailinstellingen op de server wordt dan aangegeven, dat alle inkomende mail doorgestuurd moet worden naar een emaildienst zoals bijvoorbeeld Hotmail of Gmail. Maar alle mail inclusief spam wordt dan doorgestuurd.

Een dienst zoals Hotmail ziet dan vervolgens dat er vanaf uw ip-adres veel spam binnenkomt. Hierdoor worden alle emails vanaf uw ip-adres dan geweigerd en zal uw ip ook op algemeen gebruikte spamlijsten van e-mailproviders terecht komen. Het is dan ook verstandig om ongefilterde forwarding te gebruiken.

Email instellingen

Veel e-maildiensten hanteren zeer strakke regels als het om het ontvangen van e-mails gaat. Hierdoor willen ze het overlast van spam verkleinen. Maar het nadeel daarvan is dat ook gebruikers die geen spam versturen soms problemen kunnen ondervinden bij het verzenden van emails. Allemaal omdat er niet wordt voldaan aan de strenge eisen van de e-mailclients.

De eisen zijn vooral technisch van aard en zijn vaak instellingen die aangeven of een server daadwerkelijk emails mag versturen voor een specifiek domein.Voorbeelden van dergelijke instellingen zijn SPF en DKIM. SPF staat voor Sender Policy Framework; een set instellingen in de domeindefinitie die aangeven welke server verantwoordelijk is voor de verzending van mail voor dat domein.

Uw systeembeheerder of hoster kan u helpen bij het correct instellen van uw e-mailclient. Het is daarnaast altijd verstandig om met betrouwbare hosting in zee te gaan.

Deel gauw met anderen:facebook Spam problemen voorkomen bij het sturen van email dedicated servers twitter Spam problemen voorkomen bij het sturen van email dedicated servers google Spam problemen voorkomen bij het sturen van email dedicated servers pinterest Spam problemen voorkomen bij het sturen van email dedicated servers linkedin Spam problemen voorkomen bij het sturen van email dedicated servers stumbleupon Spam problemen voorkomen bij het sturen van email dedicated servers print Spam problemen voorkomen bij het sturen van email dedicated servers email Spam problemen voorkomen bij het sturen van email dedicated servers

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *