Waarom kiezen voor een dedicated server?

Review of:

Reviewed by:
Rating:
5
On 12 maart, 2014
Last modified:12 maart, 2014

Summary:

Veel mensen kiezen voor shared hosting om hun website of webshop op te hosten. Nu is een shared hostingomgeving natuurlijk kostenefficiënt, maar de performance van jouw website is afhankelijk van de andere websites die dezelfde server delen. Dan kan een dedicated server de juiste keuze zijn. 

Voordelen van een dedicated server

Wanneer je website of webshop te groot is voor shared hosting, dan kun je het beste voor dedicated hosting kiezen. Het laatste wat je wilt is dat je webshop niet toegankelijk is, omdat er teveel bezoekers naar je webshop komen. Vooral tijdens een grote sale. Ook wil je dat de webshop of website niet langzaam laadt en daarom is het hebben van een dedicated server zeker een voordeel. Hieronder staan nog meer een aantal voordelen:

  • Bij een dedicated server heb je gegarandeerde resources tot je beschikking
  • Je kunt zelf bepalen hoeveel domeinnamen je aan de server koppelt.
  • Afwijken van standaardinstellingen is vaak geen probleem. Zo kun je ook die ene module installeren die een bepaalde serverinstelling nodig heeft of die alleen kan draaien als je de server ‘voor jezelf’ hebt.
  • Kies je voor een dedicated server dan zal je merken dat de performance van je shop verbetert. Zo zal de laadtijd van je webshop omlaag gaan. Iets waar zowel Google als je bezoekers je dankbaar voor zijn.

Is dedicated hosting dan altijd de beste keus?

Nee, dedicated hosting hoeft niet altijd de beste keuze te zijn. In veel gevallen kan een shared hostingomgeving zeker een goede optie zijn. Echter wanneer je voor shared hosting kiest, dan zal je hosting provider er wel voor moeten zorgen dat de server niet te veel belast wordt en dat er natuurlijk genoeg capaciteit beschikbaar is.

Deel gauw met anderen:facebook Waarom kiezen voor een dedicated server? dedicated servers twitter Waarom kiezen voor een dedicated server? dedicated servers google Waarom kiezen voor een dedicated server? dedicated servers pinterest Waarom kiezen voor een dedicated server? dedicated servers linkedin Waarom kiezen voor een dedicated server? dedicated servers stumbleupon Waarom kiezen voor een dedicated server? dedicated servers print Waarom kiezen voor een dedicated server? dedicated servers email Waarom kiezen voor een dedicated server? dedicated servers

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *