Domeinnaam parkeren bij NameDrive

Er zijn veel websites die advertentiediensten aanbieden voor eigenaren van geparkeerde domeinnamen. In dit artikel wordt er gekeken naar NameDrive. Je komt er achter hoe je hun advertenties op je domein kunt tonen.

Stappen

De eerste stap is dat je je huidige registrar gaat raadplegen. Als je advertenties wil tonen op je geparkeerde domeinnamen moet je de bezoekers doorsturen naar de NameDriver servers. De nameservers moeten daarvoor aan worden gepast, of je moet de URL van de domein forwarden naar de parking pagina van NameDrive. Je kunt op de site van het bedrijf waar je domein hebt geregistreerd kijken hoe het wijzigen van de nameserver werkt. TransIP is een domein registrar die het aanpassen van de nameserver eenvoudig maakt. Wanneer er nog geen domein is geregistreerd kun je hier gebruik van maken.

De tweede stap is dat er een account aan wordt gemaakt bij NameDrive. Daarvoor bezoek je de website van NameDrive en je registreert je op de knop die je rechtsboven in de website ziet. Dan vul je daar alle gegevens in. Daarna ontvang je ook een e-mail waarbij je de registratie moet bevestigen. Dan kun je inloggen bij NameDrive met je gebruikersnaam (met je e-mailadres) en ook met je wachtwoord.

De derde stap is dat je de domeinen toe gaat voegen aan NameDrive. Als je een NameDrive account hebt dan klik je op de link Add new domains (NL: Nieuwe domeinen). Dan type je de geparkeerde domeinnamen in het daarvoor bestemde vak. Dan klik je op Save and continue. Dan krijg je een nieuw scherm te zien en dan kun je extra gegevens invullen voor je website. Er kan ook een template uit worden gekozen voor het uiterlijk van de landingspagina. Daar kun je zeker wat aandacht aan besteden. Het kiezen van een passende rubriek is namelijk van belang zodat je domein ervoor kan zorgen dat er relevante advertenties getoond kunnen worden. Dit zorgt er voor dat het aantal kliks op de website ook verhoogd kan worden. De relevante template kan voor een goede werking zorgen.

De vierde stap is het aanpassen van de nameservers dit doe je bij registrar. Je moet hierbij de volgende gegevens invullen:
ns1.fastpark.net – 216.8.179.50
ns2.fastpark.net – 216.8.177.29
ns3.fastpark.net (het laatste veld hoef je niet bij alle registrars in te vullen)
Een domeinnaam forwarden kun je doen bij http://www.ndparking.com/domeinnaam.nl en hierbij moet je domeinnaam.nl vervangen door je werkelijke domeinnaam.

Werkt alles?

Het laatste wat je gaat doen is kijken of alles kopt. Je hebt je nameservers nu aangepast en eigenlijk ben je dan klaar. Maar het kan toch even duren voordat het bijgewerkt is door verschillende ISP’s. In totaal kan het gemiddeld 24 uur duren voordat de parking pagina van de NameDriver op je domein te zien is. In de NameDrive account krijg je je statistieken te zien over het verkeer van je domeinnaam. Je kunt ook kijken naar het aantal kliks en de verdiensten. Er wordt altijd per click betaald, ook wel PPC genoemd, pay per click. De landingspagina kun je ook verder bewerken en dan kan dat tot betere prestaties leiden. Je kunt een website ook te koop aanbieden op NameDrive. Hierbij kun je ook een link opnemen op je landingspagina waarmee je bezoekers informatie op kunnen vragen over de prijs van de domeinnaam. Het tonen van de NameDrive advertenties is vrij eenvoudig en het kan bij sommige domeinen zorgen voor een extra bijverdiensten.

Deel gauw met anderen:facebook Domeinnaam parkeren bij NameDrive domeinnamen twitter Domeinnaam parkeren bij NameDrive domeinnamen google Domeinnaam parkeren bij NameDrive domeinnamen pinterest Domeinnaam parkeren bij NameDrive domeinnamen linkedin Domeinnaam parkeren bij NameDrive domeinnamen stumbleupon Domeinnaam parkeren bij NameDrive domeinnamen print Domeinnaam parkeren bij NameDrive domeinnamen email Domeinnaam parkeren bij NameDrive domeinnamen

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *