Domeinnaam voor particulieren stijgt

Wil je graag meer weten over de feiten van domeinnamen voor particulieren? Dan is het goed om verder te lezen. Het is namelijk vanaf 29 januari 2003 mogelijk dat particulieren ook een.nl domeinnaam op eigen naam kunnen registreren. Maar hoe zat het voor die tijd?

Onderscheid

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen bedrijfsdomeinnamen en persoonsdomeinnamen. Bij de bedrijfsdomeinnamen gaat het over een domeinnaam in de vorm van bijvoorbeeld domeinnaam.nl. Deze kan alleen gehouden worden door rechtspersonen, instellingen, vennootschappen, etc. Dit staat beschreven in het reglement van de SIDN, in artikel 3.1. Bij de persoonsdomeinnaam gaat het over een domeinnaam in deze vorm, bijvoorbeeld klaassen.456.nl. Deze kan alleen gehouden worde door een natuurlijk persoon die ingezetene is van Nederland (zie artikel 3.2 van het reglement van de SIDN).

Steeds meer mensen eigen domeinnaam

Steeds meer mensen maken de keuze om zelf een domeinnaam te registreren. Vroeger waren het alleen bedrijven die hier gebruik van maakten, maar nu zijn het ook particulieren. Het doel kan zijn dat zij mensen willen informeren over wat hen bezighoudt in het dagelijks leven of ze geven graag meer informatie over een hobby. Een domeinnaam registreren gaat steeds eenvoudiger en daar zijn veel mensen erg blij mee. Het is niet zo dat alleen bedrijven hier gebruik van kunnen maken want steeds meer particulieren hebben een domeinnaam.

Waarom komen er meer domeinnamen voor particulieren?

Sinds de komst van internet maken steeds meer mensen gebruik van de online wereld. Social media is erg populair, maar een eigen website ook. Dit is dan ook de verklaring dat steeds meer particulieren een eigen domeinnaam kiezen zodat zij hier informatie op kunnen zetten over iets wat hen bezighoudt. In de zakelijke markt gaat het ook goed met het aantal domeinnamen dat wordt verkocht, maar in de particuliere markt is duidelijk een stijging te zien.

Deel gauw met anderen:facebook Domeinnaam voor particulieren stijgt  domeinnamen twitter Domeinnaam voor particulieren stijgt  domeinnamen google Domeinnaam voor particulieren stijgt  domeinnamen pinterest Domeinnaam voor particulieren stijgt  domeinnamen linkedin Domeinnaam voor particulieren stijgt  domeinnamen stumbleupon Domeinnaam voor particulieren stijgt  domeinnamen print Domeinnaam voor particulieren stijgt  domeinnamen email Domeinnaam voor particulieren stijgt  domeinnamen

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *