Domeinnaamleed voorkomen

Steeds vaker hoor je in het nieuws iets over gekaapte domeinnamen. Het kan iedereen overkomen. Maar er kan wel wat aan gedaan worden om domeinleed te voorkomen. Voordat je een domeinnaam gaat registreren is het van belang dat je nadenkt over domeinnaamkapingen. Als je domeinnamen preventief gaat registreren kun je voorkomen dat er later een kaper mee aan de haal gaat. Er bestaan veel variaties op een domeinnaam. Je kunt voordat je een domeinnaam kiest achterhalen welke opties je hebt. Je kunt er hierbij het beste aan denken welke domeinnaam voor domeinnaamkapers interessant kan zijn. Je kunt hierbij denken aan enkelvoud en meervoud van de domeinnaam of met of zonder streepjes in de naam. Er zijn woorden die vaak fout gespeld worden en deze kun je dan alvast registreren. Het lijkt wellicht overdreven, maar een .nl domeinnaam kost niet veel. Voor bedrijven is het een kleine moeite en zij investeren hier graag in.

Extensies

Als je naar de verschillende namen hebt gekeken is het van belang dat je gaat kijken welke extensies er zijn. Wil je ook een .com domeinnaam? Andere extensies die interessant kunnen zijn, zijn bijvoorbeeld .be, .net en .org. Je kunt een of meerdere extensies kiezen, maar als je merkt dat ze erg populair zijn en ze zijn nog vrij, registreer deze dan ook nu het nog kan.

Verlengen

Het is van belang dat je weet wanneer je domeinnaam afloopt, dan kun je namelijk op tijd verlengen. Vaak wordt er zelf contact met je opgenomen en dan kun je aangeven of je wil verlengen of niet. Maar bij het registreren van een domeinnaam moet je zorgen dat de contactinformatie die je doorgeeft klopt. Als er wijzigingen zijn dien je deze op tijd door te geven. Dit geldt voor je naam, adres maar ook voor je e-mailadres. Er wordt vaak een mail gestuurd als er iets is met je domein en dan is het wel fijn dat je snel kunt reageren zodat er actie ondernomen kan worden. Ook wanneer je domeinnaam bijna af is gelopen wordt er vaak een e-mail verzonden en dan is het wel prettig dat je hiervan tijdig op de hoogte wordt gesteld zodat je hem kunt verlengen. Een e-mailadres is daarom van groot belang en als je een nieuw e-mailadres neemt, geef het dan bij de domein registratie direct door zodat zij je ook kunnen benaderen mocht dat nodig zijn.

Conclusie

Domeinnaamkaping kun je niet altijd voorkomen. Maar er zijn zoals je hebt kunnen lezen wel een aantal aspecten waar je aan kunt denken en hierdoor zorg jij er voor dat je in ieder geval goed bent voorbereid. Mocht er dan iets gebeuren dan kun je hier op inspelen en actie ondernemen. Je wil natuurlijk ook voorkomen dat anderen iets doen met je domeinnaam en daarom is het advies doe er zoveel mogelijk aan. Het is een kleine moeite en je kunt hier heel veel leed mee voorkomen. Onderzoek dus goed voordat je een domeinnaam gaat registreren welke opties je hebt en wat de beste keuzes zijn. Hierdoor ga je er voor zorgen dat je de juiste keuzes gaat maken. Meerdere domeinnamen registreren is niet zo prijzig maar kan jou wel ten goede komen.

Deel gauw met anderen:facebook Domeinnaamleed voorkomen domeinnamen twitter Domeinnaamleed voorkomen domeinnamen google Domeinnaamleed voorkomen domeinnamen pinterest Domeinnaamleed voorkomen domeinnamen linkedin Domeinnaamleed voorkomen domeinnamen stumbleupon Domeinnaamleed voorkomen domeinnamen print Domeinnaamleed voorkomen domeinnamen email Domeinnaamleed voorkomen domeinnamen

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *