Domeinnamen raken op

Er worden steeds vaker berichten verspreid dat de domeinnamen opraken en dat je het advies krijgt om snel te registreren. Maar is dit ook waar of hoe staat het er nu eigenlijk voor? We geven je graag meer informatie over de feiten over de domeinnamen.

Wie doet de uitspraken?

Het eerste wat je jezelf af moet vragen is wie doet de uitspraken dat de domeinnamen bijna op zijn? Is het eigen belang dat het bekend wordt gemaakt zodat zij meer domeinnamen kunnen verkopen? Het kan zijn dat bedrijven er veel geld aan verdienen als zij voor nieuwe klanten zorgen en daarom dit nieuws verspreiden. Let er daarom altijd goed op wie het nieuws bekend maakt.

De feiten

Meestal is het zo dat de echte goede namen al geregistreerd zijn. Er zijn veel namen waar je zelf direct aan denkt al geregistreerd, maar dat wil niet zeggen dat de domeinnamen ook echt op zijn. Er kan namelijk op zoek worden gegaan naar synoniemen, maar je kunt ook kijken of de domeinnaam er is met een – er tussen. Anders kun je deze altijd laten registreren. Maar wist je ook dat er veel domeinnamen zijn die na een tijdje niet verlengd worden en komen te vervallen? Er moet ieder jaar een bedrag worden betaald voor een domeinnaam, dit is dan wel geen hoog bedrag, maar er zijn mensen die hun domeinnaam niet verlengen omdat zij er niets meer mee doen. Mensen die de domeinnamen laten vervallen hebben daar vaak goede redenen voor. Deze domeinnamen noemen we ook wel expired domains. Veel bedrijven hebben een groot aantal domeinnamen geclaimd. Als zij stoppen met de zaak dan komen er vaak veel domeinnamen vrij. Deze kun je dus weer registreren. In Nederland is het niet heel eenvoudig om een vervallen domeinnaam te vinden, de SIDN geeft de gegevens niet openbaar vrij. Maar bij .com, .net en bij .org domeinnamen kun je wel gemakkelijk zoeken want deze worden wel bekend gemaakt op bijvoorbeeld DeletedDomains.com.

Conclusie

Er kan dus gezegd worden dat het niet klopt dat de domeinnamen opraken. Er moet altijd gekeken worden naar synoniemen als jouw domeinnaam niet beschikbaar is. Maar na een tijdje kan het zomaar zijn dat de domeinnaam waar je al een langere tijd naar op zoek bent vrij komt. Er zijn namelijk mensen die na een tijdje een bedrijf stoppen of op een andere reden de betreffende domeinnaam niet verlengen. Let hier daarom goed op zodat wanneer je weet wanneer een domeinnaam vrij is gekomen hier meteen op in gaat spelen. Zeker als het een gewilde domeinnaam is moet je er snel bij zijn als je een kans wil maken.

Deel gauw met anderen:facebook Domeinnamen raken op domeinnamen twitter Domeinnamen raken op domeinnamen google Domeinnamen raken op domeinnamen pinterest Domeinnamen raken op domeinnamen linkedin Domeinnamen raken op domeinnamen stumbleupon Domeinnamen raken op domeinnamen print Domeinnamen raken op domeinnamen email Domeinnamen raken op domeinnamen

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *