Domeinnamen verkopen

Domeinnamen verkopen kan een leuke handel zijn wanneer je hier goed in bedreven bent. Zo werden er in het verleden veel domeinnamen voor hoge prijzen verkocht. Domeinnamen gaan soms wel voor honderden of duizenden euro’s weg en als jij aan jouw domeinnamen goed kan verdienen, waarom zou je dat dan niet doen? In dit artikel bespreken we hoe je het beste jouw domeinnamen kunt verkopen.

Doe eerst onderzoek naar de markt

Voordat je begint met domeinnamen verkopen is het verstandig om eerst marktonderzoek te doen. Zo kun je bijvoorbeeld onderzoeken wat voor domeinnamen veel verkocht worden en wat voor prijzen daarvoor gevraagd worden.

Om met een marktonderzoek te beginnen is Google de beste plek om te beginnen. Google bijvoorbeeld eerst eens op verschillende termen en bekijk de vraagprijzen op websites zoals Sedo en SiteDeals. Noteer dan alles in een Word-documentje zodat je een goed overzicht krijgt. Later kun je dan beter bepalen wat de waarde van je domeinnaam is.

Bepaalde de waarde van je domeinnaam

Nadat je grondig marktonderzoek hebt gedaan en soortgelijke domeinen onderzocht hebt, zul je de waarde van je domeinnaam moeten gaan bepalen. Het is in ieder geval belangrijk om een richtprijs in je hoofd te hebben.

Probeer dan ook de prijs te vragen die voor jouw gevoel past bij het domeinnaam wat je wilt verkopen. Helaas bestaat er geen magische formule voor het bepalen van de waarde van je domeinnaam, maar er zijn wel een aantal factoren waar je rekening mee moet houden.

Zo is de periode waar jouw domeinnaam wordt verkocht ook bepalend voor de prijs. Wanneer je bijvoorbeeld een domeinnaam hebt met het nieuwste Apple product, dan is de kans groot dat je domeinnaam in de tijd van hype sneller zult verkopen dan een paar maanden later. En natuurlijk kan een scherpe prijs ook de verkoop van een domeinnaam versnellen.

Domeinnaam te koop zetten

Wanneer je de waarde van jouw domeinnaam hebt bepaald, dan is het tijd om jouw domeinnaam te gaan verkopen. Op websites zoals Sedo, TBforum en SiteDeals staan een hoop domeinen te koop en kun je ook jouw eigen domeinnaam verkopen.

Daarnaast kan het ook interessant zijn om websites of bedrijven te benaderen die in dezelfde branche zitten. Veel van deze bedrijven zijn geïnteresseerd in het kopen van domeinnamen in hun eigen branche en willen daar soms ook veel voor betalen.

Deel gauw met anderen:facebook Domeinnamen verkopen domeinnamen twitter Domeinnamen verkopen domeinnamen google Domeinnamen verkopen domeinnamen pinterest Domeinnamen verkopen domeinnamen linkedin Domeinnamen verkopen domeinnamen stumbleupon Domeinnamen verkopen domeinnamen print Domeinnamen verkopen domeinnamen email Domeinnamen verkopen domeinnamen

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *