Een goede domeinnaam kiezen

Als je een website wilt beginnen, zal je een keuze voor een domeinnaam moeten maken. Dat is niet altijd een even gemakkelijke keuze. Want wat is nu een goede domeinnaam? Het is belangrijk dat je kiest voor een goede domeinnaam. Ten eerste omdat het om de uitstraling van je website of je bedrijf gaat en ten tweede dat op de domeinnaam kunnen mensen je vinden. Natuurlijk moet je wel weten wat een goede domeinnaam is. Er zijn geen echte harde regels voor een goede domeinnaam. Maar er zijn al heel wat mensen die hun ervaringen met betrekking tot domeinnamen hebben gedeeld.

De onderstaande tips kan je meenemen als je een domeinnaam gaat kiezen:
- Kies voor een zo kort mogelijke domeinnaam. Hoe korter een domeinnaam is, hoe gemakkelijker het is om deze te onthouden.
- Kies voor een domeinnaam die direct weergeeft waar je website over gaat.
- Gebruik geen liggend streepje in je domeinnaam.
- Het is alleen van belang om een .com domeinnaam te registreren als je ook in het buitenland actief bent. Kies anders gewoon voor .nl.

Google Zoekwoord Planner en logisch denken
Veel mensen, die op zoek zijn naar een domeinnaam, kiezen er voor om Google Zoekwoord Planner te gebruiken. Dankzij deze tool kan je namelijk zien hoeveel mensen er maandelijks naar het zoekwoord zoeken in Google. Op deze manier kan je er dus achter komen wat populaire zoekwoorden zijn. Dit is een handige tool die je goed kunt gebruiken. Echter, je moet hier niet alleen vanuit gaan. Je moet namelijk menselijk denken. Dat wil zeggen dat de domeinnaam moet weergeven waar je website over gaat. Er zijn tal van woorden te vinden waarmee je goed kunt scoren, maar blijf daarbij dus logisch denken. Als je mensen wilt helpen bij het vinden van een auto, kan je kiezen voor een domeinnaam als autovinden.nl. ‘Auto vinden’ zal namelijk veel ingetikt worden bij Google. De domeinnaam geeft dan ook direct aan waar het overgaat.
Denk daarom niet te lang na als je een domeinnaam gaat kiezen. Het is namelijk mogelijk dat een goede domeinnaam je ineens te binnen schiet.

Waarde van je website
Wanneer je website veel waarde heeft en goede informatie bevat, zal je website automatisch goed gaan scoren. Je website zal daardoor iedere maand groeien. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan bloggen.

Deel gauw met anderen:facebook Een goede domeinnaam kiezen domeinnamen twitter Een goede domeinnaam kiezen domeinnamen google Een goede domeinnaam kiezen domeinnamen pinterest Een goede domeinnaam kiezen domeinnamen linkedin Een goede domeinnaam kiezen domeinnamen stumbleupon Een goede domeinnaam kiezen domeinnamen print Een goede domeinnaam kiezen domeinnamen email Een goede domeinnaam kiezen domeinnamen

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *