Friese domeinnaam, de eerste is online

Afgelopen dinsdag is de eerste website met de extensie .frl online gegaan. De Friese bedrijven en instellingen kunnen op de site nu een domeinnaam met de Friese extensie aanvragen. Het is de tweede in Nederland. Daarmee voegt de noordelijke provincie zich hiermee ‘in een rij van wereldsteden en regio’s met een eigen extensie’, zegt de aanvrager van .frl. In maart werd het achtervoegsel goedgekeurd door ICANN. Dit is de instantie die landencodes en andere extensies uitgeeft.

Voorrang
Gedurende de eerste maanden kunnen de Friese bedrijven en burgers voorrang krijgen bij het toewijzen van de domeinnamen, daarna wordt de extensie wereldwijd beschikbaar gemaakt. Het is nog niet bekend of er veel mensen gebruik van gaan maken, maar de verwachting is van wel. Het is weer wat anders en veel mensen willen graag bekijken wat de opties zijn.

Topleveldomeinen
Er kunnen sinds eind vorig jaar nieuwe zogenoemde topleveldomeinen worden aangevraagd. Je kunt de bekende domeinen.nl en .com kiezen, maar je kunt ook alle mogelijke woorden achter de punt aanvragen. Maar alle topleveldomeinen moeten eerst worden goedgekeurd door ICANN. Daar kan soms wat tijd overheen gaan, maar als je zelf een bepaalde domeinnaam aan wil vragen dan kun je daar nu je keuze voor maken en je aanvraag doen. Het zou zomaar kunnen dat de extensie goed wordt gekeurd!

Deel gauw met anderen:facebook Friese domeinnaam, de eerste is online  domeinnamen twitter Friese domeinnaam, de eerste is online  domeinnamen google Friese domeinnaam, de eerste is online  domeinnamen pinterest Friese domeinnaam, de eerste is online  domeinnamen linkedin Friese domeinnaam, de eerste is online  domeinnamen stumbleupon Friese domeinnaam, de eerste is online  domeinnamen print Friese domeinnaam, de eerste is online  domeinnamen email Friese domeinnaam, de eerste is online  domeinnamen

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *