Het kiezen van een goede domeinnaam

Een goede domeinnaam bedenken is een stuk moeilijker dan je denkt. Het registreren van een domeinnaam is een keuze die je vooraf maakt en die kun je daarna niet meer veranderen. De meeste mensen hebben dan ook vaak al 100 keer een domeinnaam check gedaan en elke is het gekozen domeinnaam bezet.

Zo zijn op dit moment meer dan 5 miljoen geregistreerde .nl domeinnamen Via de website van SIDN kun je zien van wie de domeinnaam is en kun je eventueel de eigenaar van het domein bereiken om te vragen of hij of zij interesse heeft om het domeinnaam te verkopen. Hieronder zetten we een paar tips voor het kiezen van een goede domeinnaam.

Kies een gerichte handelsnaam

Wanneer je bijvoorbeeld computers op het internet wilt verkopen, dan is het verstandig om dit ook in het domeinnaam zichtbaar te brengen. Hierdoor zullen mensen sneller op je website terecht komen die echt computers willen komen. Zo was het vroeger zo dat je domeinnaam erg belangrijk was voor zoekmachines, maar tegenwoordig word je domeinnaam steeds minder belangrijk, maar het heeft nog steeds een grote waarde.

Kies ik voor .nl, .com of iets totaal anders?

Het kiezen van een domeinextensie is volledig afhankelijk van de markt waar je in actief bent. Wanneer je bijvoorbeeld producten in de hele wereld verkoopt, dan kun je uiteraard beter een .com kiezen dan voor een .nl website. Maar wanneer je alleen producten in Nederland verkoopt, dan kun je uiteraard voor een .nl domeinextensie kiezen.

Nu vragen veel mensen zich ook af waarom je niet beter voor domeinnaamextensies zoals .org en .net etc. kunt kiezen. Je moet bedenken dat alles staat voor het doel van een website. 

Wees creatief om een goede domeinnaam te kiezen

Het is mogelijk om in je domeinaam cijfers, een aantal symbolen en letters te gebruiken. Het is verstandig om creatief om te gaan met je domeinnaam. Online zijn er ook verschillende tools te vinden die mooie combinaties met je zoekwoord kunnen maken voor je domeinnnaam.

Deel gauw met anderen:facebook Het kiezen van een goede domeinnaam domeinnamen twitter Het kiezen van een goede domeinnaam domeinnamen google Het kiezen van een goede domeinnaam domeinnamen pinterest Het kiezen van een goede domeinnaam domeinnamen linkedin Het kiezen van een goede domeinnaam domeinnamen stumbleupon Het kiezen van een goede domeinnaam domeinnamen print Het kiezen van een goede domeinnaam domeinnamen email Het kiezen van een goede domeinnaam domeinnamen

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *