Leg die domeinnaam nou vast!

Nu hebben we hier vaak genoeg over geschreven, maar het toch een goed onderwerp om nog eens aan te snijden, namelijk het juist inkopen van gewilde domeinnamen kan series veel geld opleveren.

Een goed recent voorbeeld is de domeinnaam holiday.com die in november wordt geveild. Deze zou meer dan 25 miljoen euro kunnen opleveren. Daarmee is het dan de duurste domeinnaam aller tijden.

De eigenaar van dit domeinnaam is Breathe Luxury Limited en op 5 november zal Breathe Luxury Limited het domeinnaam veilen tijdens de World Travel Market-conferentie in Londen. De verwachting is dat het domeinnaam zeker 20 miljoen pond op zal brengen oftewel ruim 25 miljoen euro. Eer der heeft het domeinnaam insurance.com al 21,5 miljoen opgebracht en daarmee is dat domeinnnaam tot nu toe de duurste domeinnaam ooit. De kans is groot, volgens deskundigen die de Britse krant The Daily Mail opvoert, dat holiday.com meer oplevert.

Populaire zoekterm

Dat een bepaald domeinnaam veel waar kan zijn heeft allemaal te maken met het zoekwoord ‚holdiday’ wat één van de meest gebruikte zoektermen op het internet is. Bijna alle reisorganisatie voeren de term als één van de vijf belangrijkste sleutelwoorden om gevonden te worden bij online zoekacties. Er zijn dan ook veel reisorganisaties die vergeefs geprobeerd hebben om het domeinnaam te kopen.

De zeer kostbare domeinnaam is al 16 jaar in handen van Breathe, dat talloze aanbiedingen voor overname ervan heeft afgeslagen door de jaren heen. Nu denkt het bedrijf een flinke slag te kunnen slaan bij de veiling. Tweede en derde duurste domeinnaam zijn achtereenvolgens VacationRentals.com (26,7 miljoen euro ) en PrivateJet.com (23 miljoen euro).

Nieuwe domein extensies

De komende maanden kun je ook weer nieuwe populaire domeinextensies verwachten. Het is dan ook aan te raden om eerst de domeinnamen te registreren die snijden met de eigen bedrijfsvoering, maar ga zeker op zoek naar een nieuwe potentieel sterke domeinnaam die verkoopbaar kan zijn. Dat zou wat zijn als je op een dag 25 miljoen kan bijschrijven op de bankrekening voor een domeinnaam die je een paar Euro heeft gekost?

Heb jij al nieuwe domeinnamen geregistreerd met een nieuwe extensie?

Deel gauw met anderen:facebook Leg die domeinnaam nou vast! domeinnamen twitter Leg die domeinnaam nou vast! domeinnamen google Leg die domeinnaam nou vast! domeinnamen pinterest Leg die domeinnaam nou vast! domeinnamen linkedin Leg die domeinnaam nou vast! domeinnamen stumbleupon Leg die domeinnaam nou vast! domeinnamen print Leg die domeinnaam nou vast! domeinnamen email Leg die domeinnaam nou vast! domeinnamen

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *