Meerdere websites op één pakket hoe werkt dat?

Er zijn verschillende aanbieders waar je hosting kunt regelen. Maar hoe regel je het als je meerdere websites op een pakket wil? Kan dat wel? Dit kan sowieso bij een aantal aanbieders. Het is dan van belang dat je dit van tevoren navraagt aan de aanbieder van de hosting.

Meerdere websites

Je kunt verschillende domeinnamen naar verschillende websites laten verwijzen. Er zijn dan een aantal gegevens die je in moet stellen bij de hostingmanager. Je kunt hierbij denken aan de FTP gebruikersnaam, je FTP wachtwoord en andere belangrijke informatie zodat je in kunt loggen en in je eigen systeem terecht komt.

Hoe gaat het nu verder?

Als je bent ingelogd is het van belang dat je de instructies op de website van de host gaat volgen. Het kan ook zijn dat je een e-mail toe krijgt gestuurd over welke stappen je moet nemen. Normaal gesproken verwijzen je domeinnamen meestal naar de map /public_html/. Hierbij kun je zoveel mappen (met websites) aanmaken als je wil en daar je domeinnamen naar verwijzen. Als je op een hostingpakket meerdere websites wilt maken dan moet je eerst een nieuwe map aanmaken in de map /public_html/. Je kunt de map een naam geven zoals extra website, of nieuwe website.nl. De bestanden die in deze map horen dien je hier dan te plaatsen. Je hebt dan je extra website of nieuwe website in bijvoorbeeld de volgende map staan: /public_html/extrawebsite.nl/; of in /public_html/nieuwewebsite.nl/. Dan kun je binnen de hostingmanager naar het beheer van je domeinnaam (even zoeken waar dat zit, dit is per aanbieder anders) en dan dien je het nieuwe onderdeel toe te voegen. Bij de domein kun je de domeinnaam selecteren die je wil koppelen. Je vult de gegevens in waar om wordt gevraagd en dan kun je je website weer bereiken. Er kunnen ook altijd subdomeinen aan worden gemaakt en die kun je dan naar een speciale map laten verwijzen. Maar je kunt ook domeinnamen door laten linken naar een andere website.

Deel gauw met anderen:facebook Meerdere websites op één pakket hoe werkt dat?  domeinnamen twitter Meerdere websites op één pakket hoe werkt dat?  domeinnamen google Meerdere websites op één pakket hoe werkt dat?  domeinnamen pinterest Meerdere websites op één pakket hoe werkt dat?  domeinnamen linkedin Meerdere websites op één pakket hoe werkt dat?  domeinnamen stumbleupon Meerdere websites op één pakket hoe werkt dat?  domeinnamen print Meerdere websites op één pakket hoe werkt dat?  domeinnamen email Meerdere websites op één pakket hoe werkt dat?  domeinnamen

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *