Welke extensie domeinnaam registeren?

Voordat je een website kunt beginnen, moet je eerst een domeinnaam kiezen. Het is dan uiteraard wel belangrijk dat je voor een goede domeinnaam kiest. Ook mag de domeinnaam niet al bezet zijn. Als je uiteindelijk een goede domeinnaam hebt gevonden moet je een keuze maken tussen een .nl domeinnaam of een .com. Dit worden extensies genoemd. Het kan zijn dat je niet goed weet welke extensie je moet kiezen. In dit artikel wordt uitgelegd welke extensie je moet kiezen.

.nl extensie
Als je een website hebt die alleen voor Nederlandse mensen is bedoeld, doe je er goed aan om een .nl domein te registreren. Het is dan voor de bezoeker duidelijk dat je een Nederlands bedrijf bent. En ook dat je focus op Nederland ligt. Voor de zoekmachines is het ook nog eens beter om een .nl domein te hebben. Wanneer iemand zoek met Nederlandse zoektermen, komt een Nederlandse site eerder boven aan te staan.

.com extensie
Het is ook mogelijk om een .com domein te registreren. Dat kan je doen als je een website hebt die erg internationaal gericht is. Vaak heeft een .com domein meerdere teksten van verschillende talen. Het is erg duidelijk voor een bezoeker als je een .com domein hebt. De bezoeker weet dan immers dat de website internationaal gericht is. De website kan daarnaast ook nog eens gevonden worden door zoekmachines in het buitenland.

Combinatie extensies
Uiteraard is het ook mogelijk om zowel .nl als .com te registeren. Niemand ander kan dan jouw handelsnaam gebruiken. Het is dan wel aan te raden om maar een extensie te gebruiken en de andere extensie kan je dan eventueel door verwijzen naar je gekozen extensie. Wanneer mensen de extensie fout typen, worden ze toch doorgestuurd en dat is natuurlijk wel zo prettig.

Deel gauw met anderen:facebook Welke extensie domeinnaam registeren? domeinnamen twitter Welke extensie domeinnaam registeren? domeinnamen google Welke extensie domeinnaam registeren? domeinnamen pinterest Welke extensie domeinnaam registeren? domeinnamen linkedin Welke extensie domeinnaam registeren? domeinnamen stumbleupon Welke extensie domeinnaam registeren? domeinnamen print Welke extensie domeinnaam registeren? domeinnamen email Welke extensie domeinnaam registeren? domeinnamen

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *