Een domeinnaam registreren, waar begin je dan eigenlijk? Wat belangrijk is om te weten is dat elk sterk idee een sterke domeinnaam nodig heeft. Al blijven domeinnamen niet zo lang beschikbaar als je idee, toch kan er op elk moment van de dag op welk apparaat dan ook jouw domein geregistreerd worden.

Uiteraard kost een domeinnaam registeren geld, echter zijn de prijzen per domeinregistrar vaak verschillend. Maar voordat je domeinnamen registreren gaat is het verstandig om te weten wat je precies hebt als je een domeinnaam registreert en wat je ermee kunt doen.

Registreren domeinnaam, wat heb ik precies?

Registreer een domeinnaam en dan heb je al direct een website? Nee, dat heb je uiteraard nog niet. Een domeinnaam kun je het beste vergelijken met een adres van je huis. Mensen weten nu wat je adres is, alleen staat je huis er nog niet. Maar om de website of het huis te kunnen bouwen, zul je uiteraard eerst ruimte moeten hebben.

En de ruimte komt in de vorm van hosting. Dit is eigenlijk niets meer dan het reserveren van een plekje op een server. Door jouw domeinnaam met jouw hosting te koppelen creëer je eigenlijk het skelet van jouw website.

Maar dan heb je natuurlijk nog geen website. Een website kun je zelf of zul je moeten laten bouwen door iemand anders. Wanneer je website gebouwd is, kun je de bestanden op jouw gereserveerde plekje op de server uploaden.

Goedkope domeinnaam registreren en domein registreren vergelijken

Zoals je al eerder in ons artikel kon lezen zijn er in Nederland veel registrars te vinden waar je domeinnamen kunt registreren. Daarom hebben wij speciaal voor jou een aantal providers op een rijtje gezet. Hieronder kun je dan kiezen om vandaag nog je domeinnaam te registreren:

iXL hosting

iXL hosting is al sinds 2007 actief op de markt van hosting en domeinnamen. Ze hebben dan ook duidelijke doelstellingen voor zichzelf gesteld;

  • Veelzijdige hosting
  • Perfecte service
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Ook al is iXL hosting misschien bij het grote publiek relatief klein, maar toch heeft het zich de laatste jaren goed bewezen. Veel klanten zijn vooral zeer tevreden over de persoonlijke dienstverlening die de hoster biedt aan haar klanten. 

Maar naast de hosting die ze aanbieden kun je ook domeinnamen registreren. Zo kun je bij iXL hosting alle populaire extensies zoals .nl, .com, .org en .net vastleggen. Echter vergeleken met andere populaire registrars is iXL hosting wat duurder, maar daar krijg je wel weer zeer goede service voor terug.

Bekijk hier de website van iXL hosting

Argeweb

Argeweb is één van de grootste hostingproviders van Nederland en heeft maar liefst 180.000 domeinnamen in beheer. Daarnaast gebruiken tienduizenden websites gebruik van hosting die Argeweb zich aanbiedt. Ze richten zich dan ook vooral op kwaliteit, juiste klantbeleving en servicegerichtheid.

Argeweb is gevestigd in Maassluis en heeft datacenters in Amsterdam en Schiphol-Rijk. Daarnaast beschikken ze ook nog over haar eigen dubbel uitgevoerde internetverbindingen en beheert het haar gehele eigen infrastructuur. Naast de hosting kun je dus bij Argeweb ook domeinnamen registreren en je kunt er alle populaire domeinextensies zoals .com, .nl en .net registreren.

Bekijk hier de website van Argeweb

Versio

Versio is op dit moment één van de grootste hostingproviders van Nederland en vele grote websites zitten bij Versio aangesloten. Versio is een hostingprovider die één van de goedkoopste hostingpakketten van Nederland aanbiedt. Zo kun je ook goedkoop een domeinnaam registreren, want vanaf 3,49 heb je al een .nl domein.

De domeinnaamextensies die je bij Versio kunt registreren zijn vrijwel allemaal hetzelfde als van de andere twee bovenstaande providers. Versio is naar onze mening een van de goedkoopste en beste opties die je kunt kiezen om je domeinnaam te registreren.

Bekijk hier de website van Versio

One thought on “Goedkoop domeinnaam registreren

  1. Pingback: Goedkoop domeinnaam registreren | tips-ondernemen.nl

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *