5 manieren om aan meer backlinks te komen

Iets wat veel bloggers en website eigenaren lastig vinden is linkbuilding. Gelukkig zijn er meerdere manieren om aan backlinks te komen, echter werkt de ene manier natuurlijk beter dan de andere manier. Als je benieuwd bent naar welke website op dit moment naar je website verwijzen, dan kun je het beste Google Webmaster Tools gebruiken. Lees snel verder hoe je aan backlinks kan komen.

1. Aanmelden bij startpagina’s of linkruils

Een simpele manier om aan backlinks te komen is door bijvoorbeeld linkruils te doen of je website aan te melden op startpagina’s, maar dit is op dit moment niet meer aan te raden. Vroeger was dit vooral erg populair en het werkte soms. Echter vooral bij linkruils is Google slimmer geworden en worden deze links dan ook genegeerd.

Als je toch een link wilt ruilen dan kun je het beste voor een three-way link exchange gaan. Hierbij vraag je een andere site om een link naar je website en in ruil bied je een link vanaf een 2e website die je beheert.

2. Links kopen

Een andere manier om snel aan links te komen is door links te kopen. Echter betaal je voor goede links ook een goed bedrag. Daarnaast zul je goed rekening moeten houden met factoren zoals anchor tekst en de hoeveelheid links die gebouwd worden in een bepaalde tijdsperiode. Anders loop je het risico dat Google hierachter komt, waardoor Google je bestraft met een penalty.

3. Social media

Door blogberichten op social media te delen krijg je snel een direct link naar je eigen website. Google ziet dat erover gepraat wordt, wanneer bijvoorbeeld je blogpost door andere mensen op social media gedeeld wordt. Daarnaast is het grote voordeel dat je blog meer zichtbaar wordt door social media en hierdoor zullen mensen ook sneller een link naar je blog plaatsen of juist over je blog schrijven.

4. Guest Blogging

Als je geen zin hebt om te wachten totdat andere bloggers een link naar je blog plaatsen, dan kun je natuurlijk altijd nog gastbloggen. Meestal in ruil voor een goed blogbericht krijg je weer een link naar je eigen website. Dus wees niet verlegen en contacteer mensen in jouw eigen branche waar je graag voor zou willen schrijven. Vooral links uit je eigen niche of branche zijn goud waard.

5. Goede content creëren

Wat is nu de beste manier om meer links te krijgen? Dit doe je door goede content te schrijven die geschikt is voor jouw doelgroep. En vaak in de meeste gevallen is dit ook de enige manier, echter vraagt dit wel ontzettend veel geduld. Goede content is ten eerst niet makkelijk en vereist tijd en veel werk. Daarnaast zul je niet direct honderden links naar je blogbericht krijgen. Wees dus geduldig en mik altijd op de lange termijn.

Deel gauw met anderen:facebook 5 manieren om aan meer backlinks te komen google twitter 5 manieren om aan meer backlinks te komen google google 5 manieren om aan meer backlinks te komen google pinterest 5 manieren om aan meer backlinks te komen google linkedin 5 manieren om aan meer backlinks te komen google stumbleupon 5 manieren om aan meer backlinks te komen google print 5 manieren om aan meer backlinks te komen google email 5 manieren om aan meer backlinks te komen google

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *