5 meest gemaakte fouten met websites

Als je werkt met websites dan maak je altijd wel een foutje. Maar fouten kun je uiteraard oplossen en het is belangrijk dat het de volgende keer niet meer voorkomt. In dit artikel bespreken we dan ook de 5 meest gemaakte fouten die met websites gemaakt worden en vooral hoe je deze fouten kunt voorkomen.

1. Verkeerde planning

Nu lijkt dit natuurlijk voor de hand liggend, maar een succesvolle website staat gelijk aan goede planning. Het is daarom verstandig om te enthousiast van start te gaan, maar begin eerst voorzichtig en bouw het vanuit daaruit rustig uit. 

Bij planning draait het allemaal om het maken van realistische plannen. Daarbij moet je ook weten waar je naartoe wilt gaan met de website. Kom dan ook gemaakte afspraken na, vooral wanneer je een bedrijf hebt.

2. Spammerige advertenties

Niets is irritanter dan advertenties, maar het hebben van advertenties op je website kan erg leuk zijn om extra geld te verdienen. Maar het is wel verstandig om op te letten met het aantal advertenties, omdat Google dit goed in de gaten houdt.

Wat veel mensen niet weten is dat Google maatregelen neemt tegen websites die vol staan met advertenties. Zo veel advertenties zijn niet alleen slecht voor je bezoekers, maar ook uiteraard voor je posities in de zoekresultaten van Google.

3. Oud nieuws

Interessante website trekken veel bezoekers aan, maar websites moeten uiteraard wel interessant blijven. Wanneer je nieuwe content blijft plaatsen, zal dat ervoor zorgen dat bezoekers vaker terug zullen komen. Voeg daarom regelmatig nieuwe content toe op je website, want oude content en nieuws is voor niemand interessant.

4. Gebruik maken van te grote afbeeldingen

Wanneer je veel grote afbeeldingen op je website hebt, zal dit de website vertragen. Indien je de ruimte hebt voor een afbeelding die kleiner is, dan is het ook verstandig om de kleinere afbeelding te gebruiken. 

5. Goedkope webhosting

Goedkope webhosting is wellicht één van de grootste fouten die de meeste website-eigenaren maken. Het is dan ook echt niet de plek om geld op te besparen. Helaas wordt de hosting van websites steeds vaker onderschat en geldt de term goedkoop is duurkoop hier natuurlijk ook bij.

Natuurlijk kan hosting van mindere kwaliteitt werken voor kleinere websites. Maar als je een populaire blog hebt of een zakelijke website, dan is snelle webhosting natuurlijk uiteraard belangrijk. Het laatste wat je wilt is dat je website erg traag wordt of zelfs overbelast raakt. Investeer daarom altijd in goede webhosting.

Deel gauw met anderen:facebook 5 meest gemaakte fouten met websites google twitter 5 meest gemaakte fouten met websites google google 5 meest gemaakte fouten met websites google pinterest 5 meest gemaakte fouten met websites google linkedin 5 meest gemaakte fouten met websites google stumbleupon 5 meest gemaakte fouten met websites google print 5 meest gemaakte fouten met websites google email 5 meest gemaakte fouten met websites google

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *