5 tips om deze week nog je website te verbeteren

Als website-eigenaar ben je altijd bezig om je website te verbeteren op elk gebied. Vandaag willen we 5 tips bespreken die je kunt toepassen. In dit artikel zullen we ons voornamelijk op content gaan richten en hoe je tot betere blogartikelen kunt komen. 

1. Kom uit je comfortzone

Je kunt gemakkelijk in een sleur terecht gekomen als het gaat om het creëren van content voor je website. Hierdoor kun je snel ongeïnspireerd en in sommige gevallen saai voelen wanneer je weer een blogpost wilt schrijven. Helaas zal dit ook snel op je lezende bezoekers  overkomen en het zal uiteindelijk een cyclus van weinig interesse en interactie bezorgen. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Om dit tegen te gaan zul je echt iets anders moeten doen. De meeste mensen zijn geneigd om dezelfde soort content te schrijven. Dus wanneer je bijvoorbeeld alleen maar artikelen schrijft, maak dan bijvoorbeeld een keer video en upload deze op YouTube. Wanneer je vaak serieuze artikelen schrijft, probeer dan een keer een grappige blogpost te schrijven die misschien wat minder serieus is, maar wel zeer waardevol.

Ook gebruik maken van andere schrijfvormen helpt, zoals in plaats van het schrijven blogberichten het schrijven van kleine verhalen of het tekenen een strip.

2. Kijk wat je internethelden doen om jezelf te pushen

Het probleem met het internet is dat je altijd iemand zult vinden die het beter doet dan wat jij doet. Maar toch kun je hier je voordeel mee doen om je eigen skills hiermee te verbeteren. Maak daarom een lijst van je internethelden en websites waar je jaloers op bent. Probeer vooral de websites op de lijst te zetten die bepaalde stijlen en functies hebben die jij niet hebt.

Probeer daarna content te creëren in het gedachtegoed van je internetheld. Wanneer je klaar bent is het verstandig om je content te analyseren en te bepalen wat je zo goed vindt aan de content. Geef je content je eigen twist en maak het uniek voor je bezoekers.

3. Begin met het tegenovergestelde

De meeste mensen zullen bij het schrijven van een blogpost gewoon met typen beginnen, maar probeer eerst met afbeeldingen te starten. Wil je graag een infographic designen, dan begin je vaak in Photoshop. Probeer dan nu eerst al je plannen op te schrijven wat je wilt bereiken met je infographic.

Ook dit is een test om uit je eigen comfortzone te komen en is waarschijnlijk dan ook geen lange termijn strategie, maar het is wel een makkelijke manier om nieuwe inspiratie te krijgen en alles vanuit een andere hoek te bekijken.

4. Promoot je eigen content

Content marketing wordt door vele mensen als vervelend gezien. Wanneer je uren bezig bent geweest aan het schrijven van je content, wordt het drukken op de knop „Publish” vaak gezien als de laatste stap. Maar je kunt er natuurlijk vanuit gaan dat jouw bericht bij mensen op hun computerscherm wordt geleverd.

Kijk naar de content waar je het meeste trots op bent en probeer bijvoorbeeld via social media te promoten. Hierdoor kom je snel achter welke blogartikelen populair zijn en welke blogartikelen wat minder aanslaan. Je leert hier veel door en je zult hierdoor ook meer ideeën voor content krijgen.

5. Analyseer je successen

Probeer met programma’s zoals Google Analytics patronen te herkennen in de artikelen die populair zijn. Kijk naar de lengte van je blogberichten, de afbeeldingen, de schrijfstijl en naar het onderwerp. Met deze gegevens kun je twee lijsten maken, namelijk eentje voor contentideeën en eentje voor de stijlrichtlijnen. Zorg daarnaast voor een gevarieerde contentschema’s zodat je website verse en goede content bieden.

Deel gauw met anderen:facebook 5 tips om deze week nog je website te verbeteren google twitter 5 tips om deze week nog je website te verbeteren google google 5 tips om deze week nog je website te verbeteren google pinterest 5 tips om deze week nog je website te verbeteren google linkedin 5 tips om deze week nog je website te verbeteren google stumbleupon 5 tips om deze week nog je website te verbeteren google print 5 tips om deze week nog je website te verbeteren google email 5 tips om deze week nog je website te verbeteren google

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *