6 SEO tips voor je website

Tip 1: Begin artikelen met het plaatsen van een afbeelding
Als je nieuwe content aan je website toevoegt kunnen afbeeldingen je dus helpen. De zoekmachine weet niet wat er op je afbeelding staat, maar dit kan je wel kenbaar maken aan de zoekmachine voor een goede optimalisatie van je zoekwoorden. Door de ALT Tag en Title Tag toe te voegen in combinatie met het keyword kan je de zoekmachine goed informeren. Zorg er wel voor dat het formaat van je afbeelding niet te groot is en deze wel snel kan worden geladen door deze te comprimeren.

Tip 2: Vul content aan met media als video, afbeeldingen of audio
Met het gebruik van media bij je content kan je het tevredenheidgehalte van je bezoekers vergroten. Niet alleen de tevredenheid wordt hiermee geholpen, maar ook de zoekmachine, omdat deze een beter beeld krijgt van de inhoud als je media op het onderwerp aansluiten. Een ander groot voordeel van het gebruik van media is om bezoekers langer op je website te houden. Je content en bijpassende info is hiermee namelijk veel interessanter voor je bezoekers.

Tip 3: Het belang van Keyword density
Waar vroeger heel erg werd gekeken hoe vaak een zoekwoord in de content voorkwam is dit nu iets minder belangrijk. Toch moet je er wel op blijven letten, omdat een zoekmachine alsnog veel dezelfde zoekwoorden als spam zou kunnen opvatten. Een tekst vol met dezelfde keywords kan overigens ook bezoekers afschrikken. Gebruik je keywords dus wel, maar overdrijf niet.

Tip 4: Schrijf voor je bezoekers en niet voor jezelf
Het schrijven van content doe je niet voor jezelf, maar voor je bezoekers. Zorg er dus voor dat een tekst goed leesbaar is en ook geschreven wordt met een doel. Als je alleen maar teksten gericht op de zoekmachines schrijft, dan zal deze in de meeste gevallen niet prettig lezen voor bezoekers en zullen zij afhaken. Je kunt je content interessant houden door gebruik te maken van externe links, of door te verwijzen naar informatie die je hebt geplaatst op social media. Zorg er wel voor dat in alle content het belangrijkste zoekwoord zover mogelijk aan het begin van je tekst komt te staan.

Tip 5: Rich Snippets gebruiken
Het gebruik van Rich Snippets zorgt ervoor dat er extra informatie wordt weergegeven bij je zoekresultaten in Google. Zo zie je normaal alleen maar een title, url en description, maar kan je met Rich Snippets reviews, video’s producten of auteurs weergeven. Met deze extra informatie kan duidelijk worden aangegeven waar jouw website op gericht is en voor wie deze is bedoeld. Ook wordt er al een tipje van de sluier gegeven over het onderwerp.

Tip 6: Google Authorship bij Rich Snippets
Eén van de mogelijkheden die toebehoren aan de Rich Snippers is het plaatsen van een profielfoto. Door iets extra’s weer te geven roep je mensen op om sneller op jouw links te klikken. Met dit sociale aspect roep je herkenning op bij bezoekers en zullen zij jouw website betrouwbaar vinden.

Deel gauw met anderen:facebook 6 SEO tips voor je website google twitter 6 SEO tips voor je website google google 6 SEO tips voor je website google pinterest 6 SEO tips voor je website google linkedin 6 SEO tips voor je website google stumbleupon 6 SEO tips voor je website google print 6 SEO tips voor je website google email 6 SEO tips voor je website google

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *