7 seo tips voor een betere optimalisatie

Tip 1: Maak gebruik van interne links en optimalisatie
Interne links op je website zijn erg makkelijk op de kracht van de website over meerdere webpagina’s te verdelen. Het gebruik van interne links kan je optimaliseren door een zoekwoord te kiezen die de anchor van de link vormt. Door gebruik te maken van deze links krijgt je zoekwoord meer waarde en ook de webpagina’s zullen stuk voor stuk hoger gelinkt krijgen. Bezoekers kunnen hierbij makkelijker navigeren over je website en zijn niet alleen aangewezen op de menu’s als zoekwoorden naar webpagina’s door linkt.

Tip 2: Ook externe links werken
Een externe link kan voor veel waarde zorgen als je bezig bent met zoekmachine optimalisatie. Je moet wel zorgen dat backlinks van een goede kwaliteit zijn. Een backlink op een kwalitatieve website met een relevant onderwerp hebben meer effect als op een website die totaal niets met het onderwerp te maken heeft. Een andere manier om backlinks te genereren is artikelmarketing toepassen voor je website. Door artikelen te schrijven met kwalitatieve links kan je de vindbaarheid van je website ook weer verhogen. Let op dat je niet teveel backlinks in één keer aanmaakt. Hierdoor zal je namelijk snel in zoekresultaten stijgen, maar kan je ook net zo hard weer in de resultaten afzakken.

Tip 3: Gast bloggen een goede optie
Met een gastblog kan je eenvoudig nog meer externe links creëren. Backlinks maken is voor veel mensen een tijdrovend iets, maar wanneer je een waarde ervan kenbaar maakt aan je bezoekers zal je hun kunnen gebruiken om deze links te verhogen en hiermee je zoekresultaten in de zoekmachines te verbeteren.

Tip 4: Maak gebruik van social media
Ook social media kunnen een steentje bijdragen om beter te presteren in de zoekmachine. Als je actief bent op verschillende sociale netwerken en je hebt buttons hiervan op je website kan je ideaal met gebruikers aan de slag. Je vindbaarheid wordt vergroot en ook je naamsbekendheid kan zo groeien. Stimuleer mensen om te liken, delen, tweeten of plussen om zoveel mogelijk bekendheid te genereren. Ben zelf niet alleen bezig met het plaatsen van berichten op je social media pagina’s, maar reageer op berichten en deel ook informatie van anderen om gevonden te worden.

Tip 5: Long tail content strategie toepassen
Niet alleen korte zoekwoorden zijn interessant om te gebruiken, maar ook met een long tail content strategie kan je beter worden geplaatst. Een combinatie van meerdere zoekwoorden zal ook door bezoekers van de zoekmachine gebruikt worden en zo kan je dus ook ideaal gevonden worden. Met meerdere lange woordcombinaties versterk je de kansen op zoekresultaten en dus ook dat zoekers je links aanklikken. Ook combinaties in de vorm van een vraag werken vaak goed. Als mensen gaan zoeken stellen ze vaak de hele vraag in de zoekmachine die dan uiteindelijk bij jouw website uit kan komen.

Tip 6: Verdeel je site in categorieën
Als jij zelf informatie gaat zoeken wil je natuurlijk makkelijk kunnen vinden wat je zoekt. Ook bezoekers zijn hierop gericht en zullen makkelijker op je website blijven als de informatie makkelijk te vinden is. Daarnaast is het gebruiken van categorieën goed om een structuur aan te geven en hiermee duidelijkheid te creëren voor je bezoekers. Maak onderscheid in categorieën door bepaalde onderwerpen uit te splitsen in een hoofdonderwerp en een deelonderwerp.

Tip 7: Optimale SEO website structuur
De optimale website structuur voor de zoekmachine optimalisatie is opgedeeld in een aantal verschillende lagen. Bekend is dat bij bijvoorbeeld Google een platte structuur gewaardeerd wordt en onderliggende pagina’s minder waardering zullen ontvangen. Hoe meer sub pagina’s je onder elkaar aanmaakt, hoe kleiner de kans wordt dat je fatsoenlijk gevonden wordt. Maakt gebruik van verschillende niveaus. Door je indeling te baseren op hoofdcategorie, en subcategorie ben je in principe al voldoende bezig. De maximale laag om goed gevonden te worden is een sub pagina onder een sub pagina van de hoofdcategorie.

Deel gauw met anderen:facebook 7 seo tips voor een betere optimalisatie  google twitter 7 seo tips voor een betere optimalisatie  google google 7 seo tips voor een betere optimalisatie  google pinterest 7 seo tips voor een betere optimalisatie  google linkedin 7 seo tips voor een betere optimalisatie  google stumbleupon 7 seo tips voor een betere optimalisatie  google print 7 seo tips voor een betere optimalisatie  google email 7 seo tips voor een betere optimalisatie  google

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *