Basis HTML bestand maken

Als je een eigen website gaat maken is het belangrijk dat je bij het begin gaat beginnen. Wanneer je gaat beginnen met HTML is het van belang dat je leert hoe je een basis HTML bestand kunt maken. Het is vrij eenvoudig te maken. Je hebt alleen een tekst editor nodig zoals bijvoorbeeld de kladblok. Maar het advies is dat je de HTML editor gaat gebruiken. Dit werkt namelijk een stuk makkelijker en ook sneller. Het is van belang te weten dat binnen HTML de hoofdletters en kleine letters hetzelfde worden behandeld. Er is dus geen verschil tussen <TITLE> of <title>. De commando’s die uitgevoerd moeten worden, die worden tussen < en > gezet. Dit is een voorbeeld basismodel van een HTML bestand:

<HTML> <HEAD> <TITLE>Hier vul je de titel van je pagina in.</TITLE> </HEAD> <BODY> Hier komt de inhoud van je pagina. </BODY> </HTML>

Dit is een standaard HTML document. Een pagina van je website bestaat dus minimaal uit bovenstaande code. Wil je ook weten wat er nu in werkelijkheid gaat gebeuren? Lees dan verder.

 

Uitleg tags

<HTML> dit geeft het begin van een HTML document aan. Wanneer je een HTML bestand maakt, begin je hier dus mee.

<HEAD> deze tag wordt gebruikt om belangrijke informatie op te nemen over de pagina. Dit is vrijwel altijd onzichtbaar voor de bezoeker van de betreffende pagina. Je kunt de titel hierin opnemen en meta-tags.

<TITLE> en </TITLE> de eerste is de begin tag van de titel van de pagina. Je sluit het af met de laatste tag.

</HEAD> dit is je eind tag van de HEAD. Eigenlijk bestaan alle elementen uit een begin tag en een eind tag.

<BODY> en </BODY> deze zijn erg belangrijk bij HTML. De inhoud van de pagina zet je namelijk tussen deze tags.

In de body horen een aantal aspecten:

-          Background (een plaatje als achtergrond inzetten van de pagina)

-          BGcolor (achtergrondkleur wijzigen)

-          Text (standaard tekstkleur op pagina instellen)

-          Link (kleur van de links op pagina wijzigen)

-          Alink (kleur van actieve links wordt bepaald)

-          Vlink (de kleur van de geklikte links wordt aangegeven)

 

Hieronder wordt een body tag met diverse attributen en waarden weergegeven:

<BODY bgcolor=”yellow” text=”red” link=”pink” alink=”purple” vlink=”brown”>

 

In de praktijk

Als je zelf aan de slag gaat kun je proberen met dit HTML bestand. Je weet nu waar je op moet letten en welke aspecten van belang zijn. Zorg er daarom voor dat je bovenstaande informatie goed in je op gaat nemen en dan gaat oefenen. Hierdoor krijg je HTML steeds beter onder controle en dat zorgt er voor dat je zelf je website kunt maken. Het is een leuke bezigheid en als je het eenmaal door hebt, kun je veel mooie pagina’s maken.

Deel gauw met anderen:facebook Basis HTML bestand maken google twitter Basis HTML bestand maken google google Basis HTML bestand maken google pinterest Basis HTML bestand maken google linkedin Basis HTML bestand maken google stumbleupon Basis HTML bestand maken google print Basis HTML bestand maken google email Basis HTML bestand maken google

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *