Snel bezoekers van je website blokkeren

Review of:

Reviewed by:
Rating:
5
On 3 april, 2014
Last modified:10 december, 2016

Summary:

Het klinkt natuurlijk een beetje gek, maar er zijn heel veel website-eigenaren die bezoekers bijvoorbeeld uit bepaalde landen willen blokkeren, zodat ze geen toegang hebben tot de website. Online is er veel informatie te vinden over dit onderwerp, maar een echt antwoord op de vraag zul je niet zo snel vinden. De waarheid is dat het redelijk eenvoudig te realiseren is om bezoekers uit een bepaald land te blokkeren. In dit artikel zullen we je precies vertellen hoe je dit kunt doen. 

De beste manier om bezoekers uit bepaalde landen te blo keren is door gebruik te maken van een .htaccess bestand. In dit bestand kun je een aantal IP ranges zetten van landen die je niet graag op je website wilt hebben. Zo kun je alle landen van Afghanistan t/m Zimbabwe toevoegen aan het .htaccess bestand.

Er is een website waar je dit automatisch aan kunt laten maken, genaamd incredibill.me. Wanneer je eenvoudig het .htaccess hebt aangemaakt, dan kun je snel aan de slag. Zo heeft elke website een www-map en dat is de locatie waar je het .htaccess bestand moet uploaden. En wanneer het geüpload is, dan ben je klaar.

Waarom wil ik bezoekers op mijn website blokkeren?

Het komt helaas steeds vaker voor dat websites onder vuur liggen door bijvoorbeeld hackers uit landen zoals China en Amerika. Indien deze hackers dan jouw website benaderen, dan zal dat vaak voor een enorme dataload op je website zorgen.

Dat betekent dat je website traag wordt voor andere bezoekers. En wanneer je een datalimiet hebt bij je hostingprovider, zal deze ook niet erg blij met je zijn en eventueel je meer geld gaan factureren voor de kosten. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Ik heb WordPress, kan het niet nóg makkelijker?

Uiteraard. Indien je een WordPress website hebt dan is het mogelijk om dit via een plugin te doen. Online zijn er meerdere WordPress plugins te vinden die dit klusje makkelijk voor je op kunnen lossen.

 

Deel gauw met anderen:facebook Snel bezoekers van je website blokkeren  google twitter Snel bezoekers van je website blokkeren  google google Snel bezoekers van je website blokkeren  google pinterest Snel bezoekers van je website blokkeren  google linkedin Snel bezoekers van je website blokkeren  google stumbleupon Snel bezoekers van je website blokkeren  google print Snel bezoekers van je website blokkeren  google email Snel bezoekers van je website blokkeren  google

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *