Facebook stelt eis aan dragqueens

Facebook eist van dragqueens om hun ware naam zoals deze in het paspoort staat vermeld te gebruiken. Dat meldt Queerty naar aanleiding van Facebook-berichten van dragqueen Sister Roma, van wie Facebook eist om haar echte naam te gebruiken. Ook Daily Dot vertelt dat zij veel berichten over hetzelfde onderwerp ontvangt.

De gebruikers aan wie Facebook vroeg om hun ware naam te gebruiken, zijn over het algemeen dragqueens die een eigen pagina op Facebook onderhouden. Dragqueens zijn mannen die zich uitbundig uitdossen als vrouw. Mochten zij niet hun ware naam gaan gebruiken dan lopen zij het risico dat hun Facebook-account wordt geblokkeerd. Over het algemeen vraagt Facebook om papieren te overleggen waarmee zij de ware naam kunnen vaststellen.

Hoewel bezoekers van een openbare Facebook-pagina een pseudoniem mogen gebruiken – een naam die hij/zij gebruiken als artiest bijvoorbeeld – is dat bij persoonlijke Facebook-profielen niet mogelijk.

Verscheidenheid
Normaal gesproken is het bij Facebook de gewoonte om ware namen voor persoonlijke profielen te hanteren, valt het op dat Facebook expliciet aan transgenders, transseksuelen en travestieten verzoekt om hun ware naam te vermelden.
Afgelopen februari pleitte het sociale netwerk voor meer verscheidenheid, waardoor Facebook het voor haar bezoekers mogelijk maakte om hun eigen geslacht te benadrukken.

Deel gauw met anderen:facebook Facebook stelt eis aan dragqueens  google twitter Facebook stelt eis aan dragqueens  google google Facebook stelt eis aan dragqueens  google pinterest Facebook stelt eis aan dragqueens  google linkedin Facebook stelt eis aan dragqueens  google stumbleupon Facebook stelt eis aan dragqueens  google print Facebook stelt eis aan dragqueens  google email Facebook stelt eis aan dragqueens  google

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *