Google steekt miljoenen in Youtube sterren

Google is van plan om miljoenen te gaan investeren in Youtube sterren om een nieuwe content op de site te krijgen. Ook zorgen ze ervoor dat de bekende Youtubers niet overstappen naar andere platformen. De investering die Google gedaan wordt in Youtube talent werd door hun zelf in een blog bevestigd, exacte bedragen noemt Google echter niet.

Volgens Recode zou er aan het nieuwe plan om meer en betere originele content te hebben miljoenen dollars gespendeerd worden. Eén van de personen die in gesprek is gegaan met Youtube verteld dat het bedrijf van plan is enkele miljoenen uit te geven voor het maken van een tiendelige serie. Zelf zegt Google dat er geïnvesteerd zal worden in de top van de Youtube makers zodat hun creatieve ambities waar gemaakt kunnen worden en er nieuw materiaal op Youtube kan verschijnen.

Nieuwe formats
Volgens hoofd van Youtube Originals, Alex Carloss zal er geëxperimenteerd worden met nieuwe formats en ideeën. Zullen ze hun handen vies gaan maken en zullen er fouten gemaakt worden, maar ze zullen samen fantastische nieuwe content voor op Youtube creëren.

Ook schreef Recode dat het bedrijf miljoenen uit gaat geven om te zorgen dat de Youtube sterren niet weglopen naar tv zenders of naar Facebook. Volgens de laatste geruchten zou Facebook van plan zijn om bekende Youtubers over te halen video’s te maken voor het sociale netwerk.

Er wordt ook aangeboden door Google om de nieuwe video’s te promoten op de website, deze heeft inmiddels elke maand meer dan 1 miljard bezoekers. Ook zou Google in bepaalde gevallen Youtube sterren willen koppelen aan Hollywood producenten voor het maken van betere video’s.

Op het moment kunnen de makers van de video’s alleen geld verdienen met het adverteren op de site waar Google zelf een prachtig percentage van overhoud, voor vele makers is dit bedrag veel te laag. Het is niet de eerste keer dat er geld gestoken wordt in de eigen content van Google, door Google. Een aantal jaar terug is er ruim 100 miljoen dollar geïnvesteerd om de videomakers kanalen aan te laten gaan die de fans kunnen volgen. Volgens Recode komen de nieuwe en door Google gesteunde shows volgend jaar op Youtube terecht.

Deel gauw met anderen:facebook Google steekt miljoenen in Youtube sterren google twitter Google steekt miljoenen in Youtube sterren google google Google steekt miljoenen in Youtube sterren google pinterest Google steekt miljoenen in Youtube sterren google linkedin Google steekt miljoenen in Youtube sterren google stumbleupon Google steekt miljoenen in Youtube sterren google print Google steekt miljoenen in Youtube sterren google email Google steekt miljoenen in Youtube sterren google

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *