Hoe kan ik de snelheid van mijn website meten?

Review of:

Reviewed by:
Rating:
5
On 13 maart, 2014
Last modified:22 maart, 2014

Summary:

Als eigenaar van een website of webshop wil je altijd dat deze optimaal presteert en vooral snel is. Uit onderzoek is gebleken dat een snelle website de conversie verhoogt en ook Matt Cutts van Google geeft aan dat snelheid een rankingfactor is. Maar hoe kun je nu eigenlijk de snelheid van je website meten en welke punten kun je aanpakken om de snelheid van je website te verbeteren?

Op het internet zijn er verschillende tools te vinden waarmee je de snelheid van je website en webshop kunt meten. Deze tools doen in principe allemaal hetzelfde; ze proberen de website in te laden zoals een gebruiker dat doet.

Pingdom is de beste tool die je kunt gebruiken om de snelheid van je webshop of website kunt laden. Pingdom laat alle onderdelen van je website zien die worden ingeladen en zo kun je zien waar de eventuele problemen liggen bij het langzaam laden van de website. Volg de volgende stappen om de snelheid van je website of webshop te meten:

  • Ga naar Pingdom.com
  • Vul de URL in van de site die je wil testen
  • Klap het menu ‘settings’ uit
  • Kies of je de test wilt bewaren (en daarmee ook publiek maken) of niet
  • Kies Amsterdam als testlocatie
  • Klik op de knop ‘test now’

Welke snelheid is ideaal voor een website?

Op het gebied van SEO is er een belangrijke regel als het om het laden van de website gaat. Deze regel stelt dat de website binnen 3 seconden moet laden. Alles wat daar buiten valt, wordt gezien als een trage website. Zo is uit onderzoek gebleken dat een bezoeker niet langer dan 5 seconden wacht totdat een website laadt. Alles wat langer duurt zorgt ervoor dat een bezoeker weg klikt en dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom is het altijd verstandig om een paar keer per jaar de snelheid van je website te meten.

Deel gauw met anderen:facebook Hoe kan ik de snelheid van mijn website meten? google twitter Hoe kan ik de snelheid van mijn website meten? google google Hoe kan ik de snelheid van mijn website meten? google pinterest Hoe kan ik de snelheid van mijn website meten? google linkedin Hoe kan ik de snelheid van mijn website meten? google stumbleupon Hoe kan ik de snelheid van mijn website meten? google print Hoe kan ik de snelheid van mijn website meten? google email Hoe kan ik de snelheid van mijn website meten? google

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *