Mijn website is offline, heeft dit effect op mijn posities in Google?

Review of:

Reviewed by:
Rating:
5
On 4 april, 2014
Last modified:10 december, 2016

Summary:

Er zijn veel mensen die zich afvragen of je schade ondervind in de Google zoekresultaten wanneer je website tijdelijk offline is. Het is natuurlijk iets waar je niet op zit te wachten, aangezien je waarschijnlijk hard voor deze rankings hebt gewerkt. Matt Cutts heeft dan ook een video op YouTube staan waar duidelijk uit wordt gelegd wat er met je positie binnen Google gebeurt als je website tijdelijk offline is. Hieronder kun je de video op Youtube bekijken: 

YouTube-video: Matt Cutts over effecten van downtime op je rankings in de zoekresultaten

Wat zijn de consequenties?

Wanneer je website voor een korte periode zoals 24 uur offline is, dan zal er vaak niets veranderen aan je positie binnen Google. Maar wanneer je website meer dan 24 uur offline is, dan zal je website uit de zoekresultaten van Google verdwijnen. Je hoeft dan niet in paniek te raken, want dit is tijdelijk. Als je website weer online is, zal Google je website weer oppakken. Echter zal je wel schade geleden hebben in de zoekresultaten.

Grote zoekmachines zoals Google zijn vanaf het begin altijd al duidelijk geweest hoe ze hierin staan. Zo zal Google nog liever een bezoeker naar een minder relevante website sturen, dan naar een website die niet volledig werkt. Het is natuurlijk erg vervelend wanneer Google je website niet meer in de zoekresultaten toont. Daarnaast kan het ook nog eens slecht zijn voor je naam en hierdoor zullen steeds meer mensen je website niet meer willen bezoeken.

Als je jouw website aangemeld hebt bij Google Webmaster Tools, dan zal Google je altijd op de hoogte stellen wanneer je website voor een langere periode offline is. Zo kun je instellen dat je elke keer een e-mail ontvangt wanneer er iets mis is met je website. Daarnaast zijn er uiteraard ook nog hostingpartijen die je speciale services bieden die je website 24/7 monitoren.

Voorkomen is beter dan genezen

Ook al wordt er beweerd op het internet dat downtime van je website geen effect heeft op je rankings in de zoekresultaten, toch zijn er veel websites die geleden hebben aan downtime. Hierin is voorkomen uiteraard beter dan genezen. Zorg dat je website bij een betrouwbare hostingpartij host waar je gemakkelijk contact mee kunt leggen, indien er een keer iets mis is met je website.

 

Deel gauw met anderen:facebook Mijn website is offline, heeft dit effect op mijn posities in Google? google twitter Mijn website is offline, heeft dit effect op mijn posities in Google? google google Mijn website is offline, heeft dit effect op mijn posities in Google? google pinterest Mijn website is offline, heeft dit effect op mijn posities in Google? google linkedin Mijn website is offline, heeft dit effect op mijn posities in Google? google stumbleupon Mijn website is offline, heeft dit effect op mijn posities in Google? google print Mijn website is offline, heeft dit effect op mijn posities in Google? google email Mijn website is offline, heeft dit effect op mijn posities in Google? google

One thought on “Mijn website is offline, heeft dit effect op mijn posities in Google?

  1. Bovenstaande klopt en natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen.. Maar gaat niet in alle gevallen op, zo registreerde iemand een .COM domein dat van 2009 tot en met 2014 actief is geweest en toen is opgezegd door de houder. Het domein is drie maanden vrij geweest voor registratie voor het opnieuw is geregistreerd. Het domein heeft haar PR2 behouden (Sinds 5 of 6 december 2013 kent Google geen pagerank meer toe aan website en wordt bestaande pagerank niet meer geüpdate) en ook was het goed vindbaar in alle grote zoekmachines er zaten bij registratie nog ongeveer 500 bezoekers afkomstig van organisch verkeer op en er waren enkele duizenden pagina’s geïndexeerd, ook wezen er nog 12 links naar toe waarvan 3 van een uitzonderlijk hoge kwaliteit, ook daar kwam heel veel goede traffic weg. Ik heb in ruil voor wat links geholpen de inhoud welke naar gelinkt was en de geïndexeerde pagina’s weer online te krijgen. De domeinnaam en de huidige eigenaar ga ik niet bekend maken gezien deze niet voor niets gebruik maakt van domain privacy, hij heeft momenteel ruim 100.000 bezoekers per dag en Adsense cash blijft binnen stromen ook ik ontvang er een leuk aantal bezoekers van. Maar nogmaals niet iedereen heeft dat geluk…

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *