Onzichtbaar worden in Google

Sinds de uitspraak van de rechter wordt de zoekmachine en internetgigant Google overspoeld met verzoeken om informatie weg te halen, Maar wat kun je doen om onzichtbaar te worden in Google? Het kan zijn dat je een Facebooktimeline hebt met gênante foto’s of opmerkingen van vrienden. Er kan gezorgd worden dat Google deze niet vindt als je op je naam gaat zoeken. Dit doe je als volgt, je gaat naar je Facebookprofiel, je klikt rechtsboven op het pijltje naar beneden en dan kies je instellingen. Dan klik je links op privacy. Dan klik je op bewerken bij ‘wil je dat in de resultaten van andere zoekmachines een link naar je tijdlijn wordt weergegeven’. Dan haal je het vinkje weg bij ‘zoekmachines mogen een link naar je tijdlijn plaatsen’. En dan sluiten.

Foto’s

Het kan zijn dat er een foto online is verschenen van je die je liever niet online had gezien. Deze zal opduiken als je je naam intypt op Google. Vaak zijn de foto’s geplaatst door iemand die je kent en kun je maar beter vragen of diegene de foto weg wil halen.

E-mailadres en volledige naam

Je moet online voorzichtig zijn met je volledige naam en e-mailadres. Je kunt beter een aparte Gmail of Hotmail account aanmaken waar niet je volledige naam in staat. Het advies is ook dat je alleen je voornaam gebruikt. Dit is dan onvindbaar wanneer iemand op je voornaam en achternaam gaat zoeken in Google.

Aankloppen bij Google?

Als je aan wil kloppen bij Google dan heeft dat geen zin. Als je gaat schermen met een wetsartikel bijvoorbeeld met artikel 261.1 van het wetboek van strafrecht waarin smaad beschreven staat, dan word je aanvraag uit het systeem gehaald en behandeld. Dit zegt internetexpert Henk van Ess. Google moet je gegevens wel verwijderen wanneer je persoonsgegevens of privacygevoelige gegevens bij de zoekresultaten staan verschenen.

Deel gauw met anderen:facebook Onzichtbaar worden in Google  google twitter Onzichtbaar worden in Google  google google Onzichtbaar worden in Google  google pinterest Onzichtbaar worden in Google  google linkedin Onzichtbaar worden in Google  google stumbleupon Onzichtbaar worden in Google  google print Onzichtbaar worden in Google  google email Onzichtbaar worden in Google  google

One thought on “Onzichtbaar worden in Google

  1. Hallo ik heb meerdere malen aangegeven dat de foto die van mij op google staat ik die er echt af wil het is een genante sport foto van mij en diegene waarvan de site is heeft mijn foto verbergd alleen google moet hem nog verwijderen zou u alstublieft zo vriendelijk mogelijk willen zijn deze te verwijderen dank u wel ik hoor snel van u tot ziens

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *