Let op bij webcamgebruik

Ontzettend leuk om een webcam te hebben en te gebruiken voor gezellige ‘dingetjes’. Je kunt er ontzettend veel plezier van hebben en samen lachen om grappige, rare dingen die je met elkaar deelt en elkaar via de webcam kunt laten zien. Je kunt moeder met de pasgeboren baby laten zien aan familie in Nieuw Zeeland, of de puppy die je onlangs hebt gekocht enz.

Op de hoogte houden via webcam
Familie en kennissen worden met de webcam op de hoogte gehouden en zien alles alsof ze bij jou thuis, op vakantie, de vereniging enz. zijn. Helaas moet er bij het gebruik van de webcam ook weer een waarschuwing worden gegeven voor de gevaren en het verkeerde gebruik ervan. Vraag je af: weet jij wie er allemaal meekijken, wie zit er aan ‘die andere kant’? Let dus op en stuur geen “persoonlijke plaatjes” door. Dek de webcam, die op je computer zit af, zodat er niet “per ongeluk” bij je mee gekeken wordt.

Plaatjes doorgeven via webcam
Je zult er zeker van hebben gehoord dat de plaatjes via de webcam doorgegeven in sommige gevallen wel erg vervelend uitvallen. Dus weet wat je doet. De webcam bestaat en zal dus ook gebruikt worden. Je hoeft er niet bang van te zijn, maar voorzichtigheid is wel geboden. Als jij je steeds de vraag stelt “wie kijkt of kijken er mee, wie zit of zitten er aan de andere kant”, dan ben je goed bezig en zul je de juiste beslissing maken. Ben in het geval van de webcam niet goedgelovig een tikkeltje of meer wantrouwen is hier op zijn plaats en behoed je tegen vervelende onuitwisbare stappen, die eenmaal gezet, niet meer uitgewist kunnen worden. Deze waarschuwing geldt zowel voor kinderen maar ook voor volwassenen.

Deel gauw met anderen:facebook Let op bij webcamgebruik google twitter Let op bij webcamgebruik google google Let op bij webcamgebruik google pinterest Let op bij webcamgebruik google linkedin Let op bij webcamgebruik google stumbleupon Let op bij webcamgebruik google print Let op bij webcamgebruik google email Let op bij webcamgebruik google

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *