Relevante zoekwoorden ontdekken in 3 stappen

Als ondernemer en website-eigenaar kun je in deze tijd het niet meer veroorloven om iets met SEO te doen. Daar zul je een online strategie moeten schrijven en daarbij zijn de relevante zoekwoorden een belangrijk element.

Daarom is het erg belangrijk dat je de meest relevante zoekwoorden vaststelt, want die zoekwoorden zullen voor het succes van jouw online strategie zorgen. Wanneer je een goed zoekwoordenonderzoek uitvoert zul je de meest relevante zoekwoorden ontdekken om zo de top van Google te veroveren.

Indien je juist een nieuwe markt wilt benaderen of een nieuw product wilt introduceren, dan is het verstandig om de klantbehoefte in te schatten. Hierdoor krijg je een goed beeld van hoeveel energie, tijd en geld je zult moeten investeren in jouw online strategie.

Daarom is een goed zoekwoordenonderzoek goud waard en een goed onderzoek zorgt er ook voor dat je jouw doelgroep beter leert kennen. Het is dan ook echt het fundament voor jouw online strategie.

1. Wat zijn jouw huidige zoekwoorden?

Voordat je begint met het zoekwoordenonderzoek is het verstandig om jouw website eens goed te scannen. Welke zoekwoorden kun je bijvoorbeeld nu al terug vinden in de teksten van jouw website? Deze zoekwoorden vindt je vaak terug in bijvoorbeeld opsommingen en koppen van teksten. Je kunt proberen deze zoekwoorden uit te breiden met bijvoorbeeld synoniemen.

Als je gebruik maakt van Google Webmastertools dan kun je een goed beeld krijgen van je huidige zoekwoorden. Ga hiervoor naar Webmastertools en zoek het kopje „Zoekverkeer”. Dit geeft je een overzicht van de zoekwoorden waar je website al op geïndexeerd zijn. Wanneer je nog geen Webmastertools account hebt, is het verstandig om direct een account aan te maken.

2. Onderzoek je concurrentie

Het bezoeken van je concurrent kan van groot belang zijn voor jouw zoekwoordenonderzoek. Wanneer je concurrenten al een geoptimaliseerde websites hebben, kun je vaak de resultaten hiervan al terugvinden in de sitemaps van deze websites.

In de meeste gevallen worden de zoekwoorden in de navigatie van de website gebruikt en vaak zijn dit de zoekwoorden waar jouw concurrenten zich op focussen. Deze zoekwoorden worden verwerkt in links zoals in sitemaps, submenu’s, tagclouds en interne links.

3. Zoekwoorden ideeën van Google

De Keyword Planner van Google is het ideale hulpprogramma om tot geschikte zoekwoorden te komen. Zo kun je jouw eigen verzonnen zoekwoorden invullen en Google laat precies zien hoeveel zoekvolume deze zoekwoorden hebben.

Daarnaast laat het ook nog eens andere interessante zoekwoorden zien, waar jij wellicht helemaal nog niet aan gedacht had. Start daarom eerst een brainstormsessie waar je zoveel mogelijk zoekwoorden benoemt. Hieronder staan een paar tips die je kunt gebruiken:

  • Noem je producten of diensten
  • Noem de beschrijving van je producten of diensten
  • Maak combinaties met landen, plaatsnamen, provincies en streken
  • Met Merge Words kun je zoekwoorden samenstellen en deze kunnen verrassende uitkomst geven
  • Maak gebruik van enkelvouds- en meervoudsvormen
  • Gebruik gerelateerde onderwerpen
Deel gauw met anderen:facebook Relevante zoekwoorden ontdekken in 3 stappen google twitter Relevante zoekwoorden ontdekken in 3 stappen google google Relevante zoekwoorden ontdekken in 3 stappen google pinterest Relevante zoekwoorden ontdekken in 3 stappen google linkedin Relevante zoekwoorden ontdekken in 3 stappen google stumbleupon Relevante zoekwoorden ontdekken in 3 stappen google print Relevante zoekwoorden ontdekken in 3 stappen google email Relevante zoekwoorden ontdekken in 3 stappen google

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *