SEO tips, jouw website gaat beter scoren!

Tip 1: Update je website met enige regelmaat
Het update van een website is erg belangrijk om deze voor de zoekmachine en je bezoekers interessant te houden. De updates doorvoeren voor de zoekmachine kan je het beste doen door regelmatig nieuwe content toe te voegen en actuele informatie te gebruiken. Een nieuw artikel wordt altijd snel opgepakt door de index van de zoekmachine en met de juiste keywords kan je dus al snel weer hoger in de ranking teruggevonden worden.

Tip 2: Optimaliseer je videofragmenten
Een zoekmachine kan geen afbeeldingen lezen en dus ook geen videobeelden zien. Belangrijk is om de video’s te voorzien van informatie die de zoekmachines wel kunnen lezen. Door het toevoegen van metadata als titels, keyword en een omschrijving kan je dit makkelijk bereiken. Ook de bestandsnaam een duidelijke omschrijving geven kan meewerken aan het resultaat in de zoekmachine. Mocht je zoektermen willen upgraden dan is een Tool als Youtube Insight daar een goed alternatief voor.

Tip 3: Overdrijf niet met het toevoegen van zoekwoorden
Teveel zoekwoorden toevoegen aan je content op je website is niet goed. Door overmatig gebruik van een zoekwoord zal een zoekmachine dit aanmerken als spam. Om dit te voorkomen is het vooral belangrijk om natuurlijke links te maken via social media of kleine links in je teksten. Niet alleen de zoekmachines waarderen het niet als je veel zoekwoorden gebruikt, maar ook bezoekers vinden het niet prettig om continue hetzelfde woord te moeten lezen en zullen dus sneller afhaken. Met een goede spreiding van je keywords en dus een goede density kan je zorgen dat de tekst leesbaar blijft en toch goed gevonden kan worden. Je schrijft immers niet alleen voor de zoekmachine, maar ook voor de bezoekers.

Tip 4: Maak gebruik van statistieken voor optimalisatie
Als je veel bezoekers wilt trekken en goede resultaten wilt behalen bij zoekmachines moet je gebruik maken van de statistieken die je met je website kunt verzamelen. Met een tool als Google Analytics kan je veel over bezoekers te weten komen. Zo kan je het aantal bezoeken zien, hoe deze op je site komen en wat social media voor effect hebben op jouw websitestatistieken. Aan de hand van de statistieken kan je bepaalde onderdelen van je website verbeteren en zo de gebruiksvriendelijkheid en de traffic vergroten.

Tip 5: Vraag wat jouw bezoekers willen weten
Een goede manier om je website en informatie te verbeteren is om het gewoon aan de bezoekers zelf te vragen. Laat ze aangeven wat ze nog meer willen weten en hou een enquête zodat je gegevens makkelijk kunt verwerken. Ook vragen stellen via social media is een optie waarmee je reacties uit kunt lokken, waar je uiteindelijk voor een verbetering op in kunt spelen.

Tip 6: Maak gebruik van Sitemaps
Zoekmachines zijn in veel zoekacties op zoek naar sitemaps. Dit is de inhoudsopgave van jouw website, waar de zoekmachine zijn structuur uit op weet te maken. Ook gebeurd het vaak dat een sitemap voor bezoekers zichtbaar is. Dit wordt vaak gebruikt om de structuur en inhoud van een website aan te geven. Met een goede sitemap kan je dus de bezoekers en de zoekmachine optimaal bedienen.

Tip 7: Zorg altijd voor diversiteit
Wanneer je website divers is ingericht en je meerdere soorten informatie aanbiedt zal je sneller hoog scoren met je website in een zoek machine. Je moet stap voor stap te werk gaan en zorgen dat je alles goed doet. Zorg daarom ook dat alle strategieën voor een goede SEO helemaal uitgewerkt worden en dat jij geen half werkt.

Deel gauw met anderen:facebook SEO tips, jouw website gaat beter scoren!  google twitter SEO tips, jouw website gaat beter scoren!  google google SEO tips, jouw website gaat beter scoren!  google pinterest SEO tips, jouw website gaat beter scoren!  google linkedin SEO tips, jouw website gaat beter scoren!  google stumbleupon SEO tips, jouw website gaat beter scoren!  google print SEO tips, jouw website gaat beter scoren!  google email SEO tips, jouw website gaat beter scoren!  google

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *