SEO: van 10 naar 200 bezoekers per dag

Het online zetten van een website wordt steeds eenvoudiger, maar toch zijn er veel mensen die problemen hebben met het verkrijgen van bezoekers. Toch hoeft het verkrijgen van bezoekers helemaal niet zo moeilijk te zijn. Zelfs zonder linkbuilden kun je al een heel eind komen met SEO oftewel website optimalisatie. In dit artikel bespreken we technieken waarmee je sneller in bezoekersaantallen kunt groeien.

Wat houdt linkbuilding in?

Linkbuilding is in principe het aanleggen van links op andere websites richt jouw eigen website. Nu zijn er verschillende manieren om deze links aan te leggen, maar het belangrijkste is dat door deze links jouw website waardevoller gezien wordt door bijvoorbeeld Google. 

Echter betekent dit niet dat je bijvoorbeeld maar twee links nodig hebt om op een zoekwoord met veel concurrentie te kunnen scoren. Bij backlinks draait het voornamelijk om relevantie. Wanneer je bijvoorbeeld een webwinkel in kookaccessoires hebt, dan is een link vanaf een kookblog uiteraard zeer relevant en een link vanaf een internetmarketingblog natuurlijk weer niet.

Maar veel mensen hebben helaas geen tijd om linkbuilding uit te voeren, omdat het vooral tijdrovend werk is. Helemaal wanneer je een betrouwbaar en sterk linkprofiel wilt bouwen. Met linkbuilding kun je de waarde van je website vergroten en hierdoor zul je sneller en beter in de zoekresultaten van de zoekmachines gaan scoren. Maar als je meer traffic oftewel bezoekers wilt genereren, zijn er ook andere mogelijkheden die goed werken.

Investeer in gebruikersgemak

Voor een goede website is gebruikersgemak essentieel. Of je nu een simpele blog hebt of een goedlopende webshop, het gebruikersgemak is een zeer belangrijk aspect voor een succesvolle website. 

Het belangrijkste van elke website en webshop is dat bezoekers eenvoudig en snel informatie moeten kunnen vinden waarnaar ze naar op zoek zijn. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan zeer heldere navigatie. Maar ook een simpel broodkruimelpad is essentieel, omdat bezoekers dan precies weten waar ze op jouw website zijn.

Maak waardevolle pagina’s aan

Zonder linkbuilding is het ook mogelijk om een enorme groei van bezoekers te kunnen realiseren. Alleen al het aanmaken van de aantal webpagina’s met waardevolle informatie is al een goede manier om meer bezoekers te trekken.

Wat daar belangrijk bij is zijn een aantal punten. Ten eerste moet de content op de pagina’s echt waardevol zijn en het liefste zo relevant mogelijk waarover je website gaat. Ten tweede is het gebruik van de juiste SEO-technieken ook zeer belangrijk. Hierbij moet je dan vooral denken aan meta titles en descriptions, headingtags en gebruik van de juiste keyword density.

Blijf optimaliseren

Een website is eigenlijk nooit klaar en dat geldt helemaal voor de SEO-werkzaamheden. Probeer je website zo goed mogelijk voor de zoekmachines én bezoekers te optimaliseren. Bedrieg je bezoekers bijvoorbeeld niet met de verkeerde informatie op je website, maar laat zien dat jij een autoriteit bent in jouw branche. Probeer daarom niet teveel tijd te besteden aan linkbuilding, maar meer inhoudelijk aan je website en het waardevoller maken van jouw website. De bezoekers komen dan vanzelf wel!

Deel gauw met anderen:facebook SEO: van 10 naar 200 bezoekers per dag google twitter SEO: van 10 naar 200 bezoekers per dag google google SEO: van 10 naar 200 bezoekers per dag google pinterest SEO: van 10 naar 200 bezoekers per dag google linkedin SEO: van 10 naar 200 bezoekers per dag google stumbleupon SEO: van 10 naar 200 bezoekers per dag google print SEO: van 10 naar 200 bezoekers per dag google email SEO: van 10 naar 200 bezoekers per dag google

One thought on “SEO: van 10 naar 200 bezoekers per dag

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *