Skybox overgenomen door Google

Voor een half miljard dollar zal Google de Amerikaanse leverancier van satellietbeelden Skybox Imaging overnemen. Dit komt neer op een bedrag van 369 miljoen euro. Het bedrijf Skybox is vijf jaar oud en het zal gaan helpen om de kaarten van Google Maps actueel te houden. Google heeft ook de wens dat Skybox hen kan helpen om wereldwijd meer mensen toegang te geven tot internet. Google hoopt ook dat de kennis en de beelden van het bedrijf een rol kunnen spelen bij de hulp na rampen.

 

Bedrag voor overnames

Een maand geleden is bekend gemaakt dat Google een groot deel van de contanten aanhoudt op rekeningen buiten de VS. Hierdoor zouden zij tot 30 miljard dollar (omgerekend is dat 22 miljard euro) kunnen gebruiken voor mogelijke overnames. Begin 2014 hebben zij de maker van digitale thermostaten Nest gekocht voor 3,2 miljard dollar. Er zijn ook nog kleinere acquisities gedaan. Wat de plannen voor dit jaar verder zijn van Google is nog niet bekend. Maar zodra er nieuws is, wordt dat hier gemeld.

Deel gauw met anderen:facebook Skybox overgenomen door Google  google twitter Skybox overgenomen door Google  google google Skybox overgenomen door Google  google pinterest Skybox overgenomen door Google  google linkedin Skybox overgenomen door Google  google stumbleupon Skybox overgenomen door Google  google print Skybox overgenomen door Google  google email Skybox overgenomen door Google  google

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *