Software – FTP Programma’s

FTP staat voor File Transfer Protocol. Met behulp van een FTP programma zet je je websitebestanden van de eigen pc op de server van je webruimte provider. Je hebt het programma voor je en dan typ je daar het host adres in en dat begint met ftp.enz dan voer je ook je gebruikersnaam en wachtwoord in en dan kun je verbinding maken. Je hoeft de gegevens niet iedere keer in te vullen want er is meestal een quick connect of onthouden optie aanwezig zodat je gegevens op worden geslagen. Het gemakkelijkste is het als je aan de linkerzijde je eigen bestanden in een vak ziet en rechts zie je dan de bestanden op de webruimte. Maar welke FTP programma’s zijn er? We hebben er een aantal op een rijtje gezet en je kunt aan de hand van screenshots op internet bekijken of het een website die hier uit bestaat mooi vindt of niet.

 

FTP programma’s

AceFTP is een freeware versie. Als je deze hebt gedownload krijg je een versie voor dertig dagen en dan dien je je ook te registreren. Er wordt een toolbar op je browser gezet. Veel mensen vinden dit vervelend en kiezen daarom voor bijvoorbeeld FileZilla. Dit is een basic FTP programma. Het doet wat het moet doen en je kunt de interface ook op Nederlandstalig zetten. Dit kun je doen via Edit > Setting > Language. Een andere programma waar je voor kunt kiezen is FireFTP, dit is alleen geschikt voor Firefox. Dan is er FTP Commander, hier is een betaalde versie van en een gratis versie. Er zijn nog twee programma’s die je kunt kiezen, de eerste is Trellian FTP. Dit is een goed FTP programma en je kunt na de installatie de interface automatisch op Nederlands zetten en het is een gratis programma waarbij je je na dertig dagen moet registreren (gratis). Als laatste is er WinSCP, deze software is ook in het Nederlands beschikbaar.

Deel gauw met anderen:facebook Software   FTP Programmas google twitter Software   FTP Programmas google google Software   FTP Programmas google pinterest Software   FTP Programmas google linkedin Software   FTP Programmas google stumbleupon Software   FTP Programmas google print Software   FTP Programmas google email Software   FTP Programmas google

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *