Wat is domeinnaam forwarding?

De term domeinnaam forwarding komt steeds vaker voor en wordt ook vaak domeinnaam redirection of domeinnaam doorlinken genoemd. Domeinnaam fowarding is eigenlijk het doorlinken van een URL naar een andere URL of website. 

Als je bijvoorbeeld een domeinnaam bij een andere provider geregistreerd hebt, maar je wilt al je bezoekers verwijzen naar je nieuwe domeinnaam, dan kun je dat oplossen met domeinnaam fowarding. Dit is vrijwel bij elke webhosting provider in te stellen. Zelfs Google doet aan domeinnaam fowarding, want wanneer je gogle.com in je browser typt zul je verwezen worden naar Google.com.

Wanneer kun je het beste gebruik maken van domeinnaam fowarding?

Er zijn veel hostingproviders die domeinnaam fowarding aanbieden en voor veel consumenten is het dan ook de meeste ideale oplossing om gebruik te kunnen maken van een domeinnaam, zonder dat de consumenten daar speciaal hosting voor hoeven af te sluiten.

Tegenwoordig is het echter erg goedkoop om hosting af te sluiten, maar toch zijn er nog veel mensen die gebruik maken van gratis hostingdiensten. Hierdoor kan de URL niet makkelijk te onthouden zijn en wanneer je beschikt over een domeinnaam, dan kun je deze laten forwarden naar je echte webadres

Een ander situatie waar domeinnaam fowarding perfect is wanneer je domeinnamen in je bezit hebt die veel op elkaar lijken. In ons eerdere voorbeeld noemde we Google al, maar ook jij kunt daarvan gebruik maken. Wanneer je zelf domeinnamen in het bezit hebt die bijvoorbeeld veel op je merknaam lijken, dan is het zeker verstandig om van domeinnaam fowarding gebruik te maken.

Deel gauw met anderen:facebook Wat is domeinnaam forwarding?  google twitter Wat is domeinnaam forwarding?  google google Wat is domeinnaam forwarding?  google pinterest Wat is domeinnaam forwarding?  google linkedin Wat is domeinnaam forwarding?  google stumbleupon Wat is domeinnaam forwarding?  google print Wat is domeinnaam forwarding?  google email Wat is domeinnaam forwarding?  google

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *