Welk Content Management Systeem kies jij? Deel 1 Joomla!

Review of:

Reviewed by:
Rating:
5
On 20 maart, 2014
Last modified:22 maart, 2014

Summary:

In dit 3-delige artikel gaan wij alle Content Management Systemen bespreken die op dit moment het meest gebruikt worden voor het bouwen van websites. In dit artikel leggen we uit wat precies een CMS-systeem is en waarom Joomla! een goede keuze voor jou kan zijn. 

Content Management Systeem

Je hebt eindelijk je domeinnaam gekozen en webhosting aangevraagd, dus jouw website-avontuur kan beginnen. Ben je van plan om zelf aan de slag te gaan met HTML en CSS of ga je toch maar liever met een CMS werken?

Wanneer je besluit om geen website te laten bouwen, maar zelf aan de slag gaat, dan kan het handig zijn om een open source CMS-systeem te gebruiken. Een CMS-syteem is speciale software waarmee je jouw website online kunt beheren. En open source betekent dat de software gratis beschikbaar is.

Een content management systeem is eigenlijk een systeem waarmee je kunt publiceren op het internet. Het enige wat je hoeft te doen is in te loggen en dan kun je gemakkelijk pagina’s en berichten aanmaken, bewerken en eventueel verwijderen.

Joomla!

Joomla! is één van de CMS-systemen die gratis beschikbaar zijn en gemakkelijk te installeren zijn. Joomla! kan gebruikt worden voor een ingewikkelde website, waarbij je bijvoorbeeld meerdere gebruikers verschillende rollen en rechten kan geven. Indien je deze functionaliteiten niet nodig hebt, dan is het verstandig om naar een ander CMS-systeem te kijken. Joomla! staat bekend als het eerste meest gebruikte open source content management systeem in de wereld.

Wat zijn de voordelen van Joomla!?

Je zult je natuurlijk afvragen wat nu precies de voordelen van Joomla! zijn. Hieronder staan alle voordelen en nadelen van Joomla!:

Voordelen Joomla!

  • Flexibel door de beschikbare modules
  • Goede oplossingen voor gebruikersrechten

Nadelen Joomla!

  • Geen gebruikersvriendelijke Back-end
  • Joomla! updates laten lang op zich wachten

Joomla! is voor veel mensen een ingewikkeld CMS-systeem, maar na het een paar keer te gebruiken valt het wel allemaal mee. Net als bij de rest van CMS-systemen zul je wel enige tijd erin moeten steken om zo het CMS-systeem volledig onder de knie te krijgen. In het volgende deel van dit artikel zullen we Drupal bespreken.

Deel gauw met anderen:facebook Welk Content Management Systeem kies jij? Deel 1 Joomla! google twitter Welk Content Management Systeem kies jij? Deel 1 Joomla! google google Welk Content Management Systeem kies jij? Deel 1 Joomla! google pinterest Welk Content Management Systeem kies jij? Deel 1 Joomla! google linkedin Welk Content Management Systeem kies jij? Deel 1 Joomla! google stumbleupon Welk Content Management Systeem kies jij? Deel 1 Joomla! google print Welk Content Management Systeem kies jij? Deel 1 Joomla! google email Welk Content Management Systeem kies jij? Deel 1 Joomla! google

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *