Welk Content Management Systeem kies jij? Deel 3 WordPress

Review of:

Reviewed by:
Rating:
5
On 21 maart, 2014
Last modified:22 maart, 2014

Summary:

In het laatste deel van deze serie bespreken we WordPress. Het is in 2001 begonnen als weblogsoftware, maar is in de laatste jaren uitgegroeid tot één van de beste en meest geliefde CMS-systemen van de wereld. Bekende website die WordPress gebruiken zijn bijvoorbeeld de Nederlandse website van The Voice of Holland en de officiële website van het Witte Huis in Amerika.

Net als Drupal en Joomla! is WordPress ook een Content Management Systeem waarmee eenvoudig een website kunt bouwen en onderhouden. Hierdoor hoef je geen ingewikkelde talen zoals HTML of PHP te kennen om pagina’s en berichten op je website toe te voegen. Wat veel mensen niet is dat ongeveer 80% van alle website die in de VS gelanceerd worden WordPress gebruiken als CMS-systeem.

Wat zijn de voor- en nadelen van WordPress?

Net als de andere CMS-systemen is WordPress ook open source én gratis te downloaden. Maar dat zijn niet de enige voordelen van WordPress. Hieronder staat een overzicht van de voor- en nadelen van WordPress:

Voordelen van WordPress

 • Eenvoudig te installeren: Plug-and-play – binnen enkele muisklikken bouw je een eenvoudige website die gebruiksvriendelijk is
 • Erg flexibel: er zijn meer dan 18.000 gratis plugins te downloaden vanaf WordPress.org en er zijn honderden gratis thema’s beschikbaar
 • Snel en regelmatig updates beschikbaar. Een aantal keer per jaar komt een nieuwe WordPress-versie uit
 • In Nederland zijn veel WordPress-ontwikkelaars beschikbaar

Nadelen van WordPress

 • Updaten van WordPress kan problemen opleveren bij websites met veel plugins. Probeer niet meer plugins te gebruiken dan nodig
 • Standaard is in WordPress geen uitgebreide mogelijkheid voor het werken met rechten van gebruikers

Conclusie

Nu zul je je waarschijnlijk afvragen wat nu eigenlijk precies het beste content management systeem voor jouw website is? Eén antwoord is er eigenlijk niet, maar we raden toch ten zeerste WordPress aan. WordPress is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te installeren. Door de vele (gratis) beschikbare thema’s kun je eenvoudig je website aankleden en tegelijkertijd professionaliteit uitstralen.

Joomla! is in de meeste gevallen toch wat moeilijker te leren. Daarnaast is het wat minder gebruiksvriendelijker dan bijvoorbeeld WordPress. Het grootste voordeel van Joomla! is dat je eenvoudig gebruikers bepaalde rechten kan toekennen.

Drupal is een oplossing voor developers: verreweg het meest robuuste framework om complexe website op te bouwen. Zelf een goede gebruiksvriendelijk website maken met Drupal vergt veel oefening.

Deel gauw met anderen:facebook Welk Content Management Systeem kies jij? Deel 3 Wordpress google twitter Welk Content Management Systeem kies jij? Deel 3 Wordpress google google Welk Content Management Systeem kies jij? Deel 3 Wordpress google pinterest Welk Content Management Systeem kies jij? Deel 3 Wordpress google linkedin Welk Content Management Systeem kies jij? Deel 3 Wordpress google stumbleupon Welk Content Management Systeem kies jij? Deel 3 Wordpress google print Welk Content Management Systeem kies jij? Deel 3 Wordpress google email Welk Content Management Systeem kies jij? Deel 3 Wordpress google

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *