Ervaringen en reviews Strato Meer dan 1,4 miljoen klanten in zes verschillende landen in Europa maakt Strato de op één na grootste hosting provider in Europa. Op dit moment bezit het hosting bedrijf twee eigen datacenters en beheert het meer dan 50.000 verschillende servers en meer dan vier miljoen domeinnamen. De Duitse TÜV controleert en bevestigt elk jaar met het ISO 27001 certificaat, dat websites, servers en webshops veilig en beschikbaar zijn voor alle klanten van Strato.

Op de helpdesk van het bedrijf zijn meer dan 200 medewerkers goed opgeleide mensen bezig om alle vragen snel, zorgvuldig en vooral vriendelijk te beantwoorden. Of een vraag nu gaat over de keuze van een webhosting pakket of een probleem met de server, alles word netjes en adequaat behandelt en de klant ontvangt snel een antwoord op zijn vraag. Strato probeert de communicatie kanalen kort en krachtig te houden waardoor de klanten constant meewerken aan het verbeteren van de dienstverlening van Strato.

Je kan bij Strato een medewerker per telefoon, email of chat spreken. Strato geeft aan dat ze aan klanttevredenheid erg veel waarde hechten, daarom vraagt Strato al haar klanten ook om direct na het beëindigen van de communicatie een beoordeling achter te laten zodat ze kunnen kijken waar en hoe er nog verbeteringen door te voeren vallen.

Strato geeft aan dat jaarlijks ongeveer twee miljoen mensen contact hebben via de telefoon met Strato. Een groot verschil met andere hosting providers is dat het hoofdkantoor van Strato zich in Berlijn bevind en dus niet in Nederland.

Deel nu jou ervaring met ons


Deel je ervaring, spread the word!
* Verplicht veld

Jun 05, 2016 door Luke
Host-tips , NL

Wil je echt naar de klote? Al je privé gegevens op straat? Dan is Strato iets voor jou! Meld je aan en alles staat op het internet, van telefoon nummer tot je privé adres. Het kan allemaal bij Strato. Wil je een mooie website maken? Maar wil je dat maken met een onsamenhangend programma waar je geen ene reet mee kan? En wil je hier ook veel voor betalen? En customer service die nooit reageerd? Nou echt bij deze, meldt je aan bij Strato!

business 0.3

Meest waardeloze support ooit

Jan 20, 2015 door dimitri
Host-tips , NL

Waardeloze support. Gebruik de wachttijd bij de helpdesk (zit nu al 53 minuten in de wacht om hun fout te herstellen) om maar wat negatieve reviews te posten.

business 0.3

Het blijkt gewoon niet mogelijk te zijn om je afzendersnaam van je e-mail adressen het zelfde te laten zijn in de webmail omgeving

Mar 18, 2014 door Richard
Host-tips , NL

Het blijkt gewoon niet mogelijk te zijn om je afzendersnaam van je e-mail adressen het zelfde te laten zijn in de webmail omgeving. Dus als je bijvoorbeeld een .nl en een .be domein hebt en je bij info[AT]domein.nl en info[AT]domein.be je bedrijfsnaam invult kan dit niet. Te gek voor woorden!

business 0.3

Afhandeling van opzegging ging na het versturen van een email moeizaam

Mar 18, 2014 door Marco K
Host-tips , NL

Vps uitbreiding is niet mogelijk u dient eerst de bestaande op te zeggen en dan een nieuwe aan te vragen. Een windows 2012 Server opleveren met 1GB is just not done! Afhandeling van opzegging ging na het versturen van een email moeizaam en een bestaand pakket in place upgrade extra geheugen en schijfruimte toevoegen was onmogelijke. Eerst opzeggen en opnieuw aanvragen lijdt tot down time van minimum 48 UUR

business 0.3

Voor mij geen Strato meer, ben nu bij hostdeal.eu en bevalt mij prima!

Mar 18, 2014 door Julian Hofstra
Host-tips , NL

Slechte uptime, wel snelle oplevering, support is redelijk alleen opzeggingen doen ze schijnbaar niet aan...
Voor mij geen Strato meer, ben nu bij hostdeal.eu en bevalt mij prima!

business 0.3

Geen eigen nameservers in te stellen, en subdomeinen tegen meerprijs

Mar 18, 2014 door Rudy
Host-tips , NL

domein aanbieding komt met veel beperkingen. Geen eigen nameservers in te stellen, en subdomeinen tegen meerprijs. Kom je pas achter na bestellen.

Het zal vast wel allemaal netjes ergens op de website staan, maar als ik ernaar moet zoeken dan houdt het snel op. Ik houd hier niet van als klant, en heb daarom besloten mijn 30 dagen gratis stop te zetten en ergens anders verder te gaan nu het nog kan.

Support reageert wel snel.

business 0.3

Host-tips , NL 1.5 3.0 6 6 Wil je echt naar de klote? Al je privé gegevens op straat? Dan is Strato iets voor jou! Meld je aan en alles staat op het internet, van telefoon nummer tot je privé adres. Het ka

5 thoughts on “Ervaringen en reviews Strato

 1. Alles ok, maar een service waar de honden geen brood van lusten.
  Klant vriendelijkheid, welke klant ……..
  Response tijd, ja er komt gemiddeld een antwoord na 72 uur.

  Wij zijn nu 3 jaar klant en gaan maar weg, (hebben een leuk bedrag aan aan hun uitgegeven), de maat is vol nadat 1 van onze servers uit de lucht werd gehaald.
  Er was een factuur van 9,50 niet voldaan (een herinnering was in dat geval wel fijn geweest). Men doet dit op zaterdag avond zodat je niet kan reageren en het antwoord zal moeten wachten tot woensdag (gezien hun response tijd).

  Ja, ze zijn goedkoop. Maar verwar niet het feit dat ik (en mogelijk andere) niet uit zijn op HET goedkoopst.
  De schade die wij nu hebben is tig duizende euro’s.
  BEDANKT !!!!!

  Misschien goed als men de SUPER irritante reclames stopt en het geld stopt in de relatie met klanten.

  Blijf hier dus maar weg als je hoopt op een serieuze samenwerking.

 2. Niet aan beginnen, blijf alstublieft uit de buurt van strato, alles is waardeloos en goedkoop, alleen een domein verhuizen duurt al 4 dagen terwijl bij een ander een paar klikken duurt. Ze hebben een server geblokkeerd op een ZATERDAG terwijl ze niet bereikbaar zijn in het weekend. Dit was de laatste druppel, ik ben weg bij strato, al mijn websites waren paar dagen niet bereikbaar en ik kon ze niet bereiken, en het ging over een bedrag van 4 euro zo laag zijn ze wel..

  GEEN STRATO AUB

 3. Ik ben TELEURGESTELD. Strato heeft helemaal gefaald in het beschermen van mijn persoonlijke gegevens.

  Ik weet van het bestaan van WHOIS en vind het niet erg dat mijn peroonlijke gegeven worden getoond als iemand op mijn domeinnaam zoekt. Strato informeert je hierover in zijn privacyverklaring zij het heel summier. Maar wat ik niet wist, EN WAT STRATO WEL HAD MOETEN WETEN, was dat er websites/bedrijven zijn die een illegale dienst aanbieden de zogenaamde “reverse WHOIS lookup”, websites/bedrijven zoals: domaintools.com, whoisology.com, whoisxmlapi.com or who.is.

  Dit betekent dat nu iedereen zo’n website kan bezoeken, MIJN NAAM (!) als zoekterm invullen en zien waar ik woon, wat mijn telefoonnummer is, wat mijn emailadres is, welke domeinnamen ik bezit/bezat enz. Ik weet zeker dat de meesten van 1,5 miljoen klanten van Strato dit helemaal niet weten.

  Strato, de persoonlijke gegevens van je klanten worden misbruikt/verhandeld op het internet zonder hun toestemming, doe er iets aan! Ik heb je mijn persoonlijke gegevens niet toevertrouwd om ze te laten misbruiken op deze manier. Neem juridische stappen tegen de websites zoals domaintools.com!

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *