yh logo transparent lil Ervaringen Yourhosting Yourhosting host sinds 2001 gevarieerde producten met de beste kwaliteit op het gebied van domeinnamen, webhosting en websites. Ze zijn met 450.000 geregistreerde domeinnamen voor meer dan 125.000 klanten – de grootste shared webhostingprovider van de Benelux en zijn gevestigd in een nieuwbouw kantoor in Zwolle.

Yourhosting probeert zich ruim te onderscheiden door hogere kwaliteit, bereikbaarheid en deskundigheid te leveren aan hun klanten. Tevens staat Yourhosting bekend om hun vergaande service, wat ook blijkt uit een nette 8,4 uit de jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoeken in 2012 en 2013! Hier mogen ze uiteraard trots op zijn aangezien dit een erg net cijfer is.

Yourhosting is op dit moment Gedragscode.com deelnemer, SIDN Deelnemer (.nl), DNS Belgium Agent (.be), EURid Agent (.eu), DENIC Lid (.de) en ICANN Accredited Registrar (gTLD’s). Hierdoor betaal je altijd lage prijzen voor je gehoste producten bij Yourhosting en weet je dat ze door uitgebreide onderzoeken zijn gekomen om hier uberhaupt lid van te mogen worden.

In een eerder artikel hebben we het al eens gehad over de meest stabiele VPS. Yourhosting besteed veel aandacht aan hun producten en hun kwaliteit, dit blijkt ook uit de onderstaande ervaringen en reviews die klanten hebben gehad de afgelopen jaren met Yourhosting in Zwolle.

Deel nu jou ervaring met ons


Deel je ervaring, spread the word!
* Verplicht veld

De administratieve kant van het bedrijf erbarmelijk.

Apr 08, 2014 door Erik
Host-tips , NL

YOURHOSTING heeft het technische allemaal redelijk voor elkaar en ook de helpdesk is van een geode kwaliteit. Echter is de administratieve kant van het bedrijf erbarmelijk. Ze zijn niet instaat juiste facturen te versturen, versturen enkel herinneringen en aanmaningen en mocht je omdat je geen factuur krijgt niet willen betalen dan krijg je helen onsympathieke mensen aan de telefoon die zeggen dat je eerst moet gaan betalen en dan facturen kan krijgen en dat ze mocht je niet betalen er matregelen worden genomen. Heb een keer of 15 om facturen gevraagd maar krijg genees antwoord.
En toch zijn wij een redelijk afnemen met een stuk of 20 hosting accounts en een veelvoud aan domein namen. Nee zakelijk moet je hier ondanks de goede techniek heel snel weg zijn.

business 0.3

Bij deze ga ik langzamerhand ook werkelijk ALLES weghalen bij yourhosting.

Apr 08, 2014 door Serverbuilds
Host-tips , NL

Deze review plaats ik na vanochtend een mail te ontvangen te hebben van YourHosting.

Mijn VPS lag onder DDoS aanval, waardoor hij dus afgesloten werd en niets gezegd werd. (En ook geen oplossing bedacht)

Het is zéér spijtig dat Yourhosting.nl niet wilt meedenken aan nieuwe oplossingen, het bedrijf laat je letterlijk ‘stikken’ en is al helemaal niet innovatief wanneer het neerkomt met bedenken van oplossingen.

In de mail die ik vanmorgen mocht ontvangen claimden ze mij al verscheidene mails verstuurd te hebben over diverse DDoS aanvallen, waar ik nooit wat van gezien heb. ( Want ik zou er persoonlijk actie tegen ondernemen ).

Het nare hiernaast is dat ze je dus amper de tijd geven om bestanden over te verhuizen.
Om half 10 06-08-2013 ontving ik een mail waarin stond dat ik mijn bestanden moest over verhuizen voor 12 uur, anders zou de VPS afgesloten worden.

Ik heb ze persoonlijk ook vaker benaderd via de mail, waarop nooit gereageerd werd. Mailde ik wat ‘bozer’ kwam er opeens wel een mail in mijn inbox.

Bij deze ga ik langzamerhand ook werkelijk ALLES weghalen bij yourhosting.

business 0.3

Vroeger stond YourHosting voor snelheid, kwaliteit en service, maar tegenwoordig gaat er steeds vaker wat fout en is de servicegerichtheid achteruit.

Apr 08, 2014 door G Doek
Host-tips , NL

Ik zit al meer dan 8 jaar bij YourHosting met diverse accounts en hosting paketten. Gisteren even snel een email-pakketje met domeinnaam aangemaakt en direct betaald. Normaal krijg je binnen een uur ongeveer bericht dat alles is ingesteld en je account actief is. Na telefonisch contact wist de helpdesk te melden dat er wat problemen waren en dat de account echt snel online zou komen. Vervolgens gebeurde er niets, tot een mail van Yourhosting met een factuur voor het 'terugzetten van een backup'. Sorry, een back-up van iets dat nog niet eens aangemaakt en gebruikt is en zonder enige opdracht.... zeer vreemd! De volgende ochtend nog steeds geen bevestigingsmail dat het pakket online was gekomen. Na contact met de helpdesk (Marco v. D) bleek dat de factuur voor de backup een foutje was. YourHosting was echter niet van plan om uit enige coulance iets te doen aan het pas na meer dan 12u activeren van de account. De account hadden we gisteren met spoed nodig. Volgens de weinig inlevende en starre helpdesk-medewerker moest dit uitgezocht worden en had YourHosting volgens de voorwaarden gehandeld. Prima, als er iets fouts gaat, maar wees dan als bedrijf ook zo professioneel om je fouten toe te geven en op gepast wijze op te lossen. Vroeger stond YourHosting voor snelheid, kwaliteit en service, maar tegenwoordig gaat er steeds vaker wat fout en is de servicegerichtheid achteruit.

business 0.3

Alle lof voor yourhosting, en zeker een aanrader!

Apr 08, 2014 door Petra
Host-tips , NL

Your hosting is gewoon duidelijk, en nooit te beroerd om mij (digibeet)in "jip en Janneke taal" te ondersteunen.
Wanneer het TE ingewikkeld wordt, dan zijn ze zo vriendelijk om bepaalde handelingen voor mij te verrichten.
Alle lof voor yourhosting, en zeker een aanrader!

business 0.3

Host-tips , NL 2.3 5.0 4 4 YOURHOSTING heeft het technische allemaal redelijk voor elkaar en ook de helpdesk is van een geode kwaliteit. Echter is de administratieve kant van het bedrijf erbarmelijk. Ze zijn

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *