Aandachtspunten kiezen hostingprovider?

Als je een website wilt moet je zorgen dat deze ergens gehost wordt. Je kunt ervoor kiezen om zelf een server te installeren, maar in de praktijk kost dit veel tijd en geld en is het beter om je website ergens te laten hosten. Ook dan zou je ervoor kunnen kiezen om een (virtuele) server te huren, maar dat is niet perse nodig. Als je een website wilt hosten moet je op een aantal zaken letten.

De schijfruimte
Net als op de harde schijf van je computer krijg je bij een hostingaccount een bepaalde limiet aan schijfruimte toegewezen. Deze limiet kan verschillen van 100MB tot 1000GB. Het is logisch dat je voor een webhostingaccount met een meer opslagruimte meer moet betalen. Probeer van tevoren in te schatten hoeveel ruimte je gaat gebruiken.

Als je een eenvoudige site gaat hosten zal een minimale hoeveelheid schijfruimte volstaan. Wil je echter een complexe webshop hosten, dan zal het mogelijk nodig zijn om extra opslagruimte te nemen bij je account. Sommige bedrijven willen bijvoorbeeld ook folders en catalogi via hun website beschikbaar maken, als je deze binnen je eigen omgeving plaatst, kost dit ook extra opslagruimte.

De hoeveelheid dataverkeer
Over het algemeen levert de hoeveelheid opslagruimte niet zoveel problemen op. Als je een beetje goed kunt inschatten hoeveel ruimte je site nodig heeft, dan komt dat wel goed. Het inschatten van de hoeveelheid dataverkeer is lastiger. Met dataverkeer wordt bedoeld hoeveel data er met de server uitgewisseld mag worden.

Dit is het makkelijkst te vergelijken met een abonnement voor je smartphone. Bij sommige abonnementen mag je 500MB data verbruiken en moet je boven de 500MB extra bijbetalen. Zo werkt dit ook bij webhosting, alleen heb je er hier minder invloed op.

De hoeveelheid dataverkeer die je verbruikt is namelijk afhankelijk van het aantal bezoekers van je site. Iedere keer dat een bezoeker een pagina opent loopt het dataverkeer verder op. Om het dataverkeer in te schatten moet je van tevoren bekijken hoe groot je uiteindelijke site is geworden en dit vermenigvuldigen met het aantal bezoekers wat je per maand verwacht. Op deze manier kan je inschatten hoeveel dataverkeer je in moet kopen bij je hostingprovider.

Speed it is!
Als je een website hebt (laten) maken, dan is deze als het goed is zo efficiënt mogelijk gemaakt. Dat wil zeggen dat de pagina zo snel mogelijk laadt. Hoe sneller de pagina laadt, hoe beter de eerste indruk die jij met je website afgeeft zal zijn. De snelheid waarmee je website laadt wordt echter ook voor een groot gedeelte bepaald door je webhoster.

Er zijn een aantal factoren te noemen die de snelheid van het laden van je pagina bepalen. Zo moet je hoster natuurlijk een razendsnelle internetverbinding hebben, anders kan de pagina nooit op tijd geladen worden.

De infrastructuur van het webhostingprovider moet echter ook op orde zijn. De servers die de provider heeft staan moeten snel genoeg zijn om al het verkeer wat naar een site komt te verwerken. Probeer erachter te komen op wat voor soort server jouw data geplaatst zal worden, heeft deze voldoende geheugen, processors die een beetje recent zijn en wordt de data opgeslagen op een conventionele harde schijf, of op een supersnelle SSD?

Deel gauw met anderen:facebook Aandachtspunten kiezen hostingprovider?  hosting twitter Aandachtspunten kiezen hostingprovider?  hosting google Aandachtspunten kiezen hostingprovider?  hosting pinterest Aandachtspunten kiezen hostingprovider?  hosting linkedin Aandachtspunten kiezen hostingprovider?  hosting stumbleupon Aandachtspunten kiezen hostingprovider?  hosting print Aandachtspunten kiezen hostingprovider?  hosting email Aandachtspunten kiezen hostingprovider?  hosting

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *