Betrouwbare webhosting, waar vind je die?

Er worden online veel diensten aangeboden en daarbij geldt dat er goede aanbieders zijn en slechte aanbieder. Bij webhosting geldt dit ook. Maar waar dien je nu op te letten als je op zoek bent naar betrouwbare webhosting?

Aandachtspunten

Je gaat verschillende websites bezoeken als je op zoek bent naar betrouwbare webhosting. Daarbij is het goed dat je je eerste indruk in de gaten houdt. Hoe ziet de website er uit? Is het professioneel? Is het duidelijk wat er wordt aangeboden en wat een pakket te bieden heeft? Welke vragen heb ik? Er kan altijd bij de veelgestelde vragen gekeken worden op een website (als deze er zijn). Zijn de antwoorden duidelijk? Als je een professionele website tegen bent gekomen dan is de kans groot dat je een betrouwbare webhoster hebt gevonden. De site wordt namelijk gezien als het uithangbord van een bedrijf. Als het amateuristisch overkomt, dan kun je beter op zoek gaan naar een andere webhosting.

Gegevens

Bij een betrouwbare webhost staan een aantal eisen centraal. Allereerst moet er duidelijke contactinformatie zijn zoals een naam en adresgegevens. Deze dienen op de site te staan en diegene dient ook telefonisch bereikbaar te zijn. De webhoster moet ook beschikken over een inschrijvingsnummer van de Kamer van Koophandel en een BTW nummer. Ook dient de webhost ingeschreven te staan bij de SIDN en dat is de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland.

Servers en voorwaarden

Een ander aspect waar je naar moet kijken is waar dat de servers precies staan. Als de website op Nederlanders is gericht, dan is het praktischer dat de server waar de site op komt te staan ook in Nederland is. Dit is namelijk van belang voor de snelheid. De locatie van de servers staat bij een goede webhost gewoon op de website vermeld. Op de website dienen ook de voorwaarden te staan en deze dien je door te nemen voordat je een webhostingpakket kiest. Op deze manier weet je namelijk waar je aan toe bent en welke plichten je hebt. De hoeveelheid dataverkeer is van groot belang. Daar lopen veel klanten tegenaan. Het is goed dat je vooraf bepaald hoeveel dataverkeer de site ongeveer zal verbruiken. Als je een nieuwe site hebt is het soms lastig in te schatten maar als je een site hebt die al een aantal maanden draait kun je vaak wel een goede inschatting maken. Je moet er geen genoegen mee nemen als de webhost zegt dat het dataverkeer onbeperkt is, want dit bestaat niet. Heeft de webhost het over fair use policy, dan moet je ook daar geen genoegen mee nemen. Het gaat er om dat je er achter komt hoeveel gigabyte aan dataverkeer je per maand mag genereren met je website. Wanneer je namelijk een dienst afneemt en akkoord gaat met de voorwaarden, moet het wel duidelijk zijn wat je krijgt voor dat bedrag. Zo weet je waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan. Het moet bij een webhost ook gemakkelijk zijn om over te kunnen stappen naar een uitgebreider pakket met bijvoorbeeld meer dataverkeer en/of webruimte. Je kunt het op de website nalezen want dit hoort er ook op te staan.

Vragen stellen en ervaringen

Als je vragen hebt, is het belangrijk dat je deze aan de webhoster stelt. Je kunt een e-mail sturen of even bellen. Als je een hostingpakket af wil nemen en er zijn nog vragen over het pakket of over de voorwaarden, stel deze dan eerst. Het gaat er om dat je weet waar je aan toe bent en op deze manier kun je de meest betrouwbare webhosting vinden. Daarnaast kun je nog ervaringen opvragen van andere consumenten. Klanten delen graag ervaringen met anderen. Hierdoor krijg je een goed beeld van de mogelijkheden die er zijn bij een webhoster en hoe de service is. Verdiep je hier daarom ook in zodat je meer te weten komt over de webhoster.

Deel gauw met anderen:facebook Betrouwbare webhosting, waar vind je die? hosting twitter Betrouwbare webhosting, waar vind je die? hosting google Betrouwbare webhosting, waar vind je die? hosting pinterest Betrouwbare webhosting, waar vind je die? hosting linkedin Betrouwbare webhosting, waar vind je die? hosting stumbleupon Betrouwbare webhosting, waar vind je die? hosting print Betrouwbare webhosting, waar vind je die? hosting email Betrouwbare webhosting, waar vind je die? hosting

One thought on “Betrouwbare webhosting, waar vind je die?

  1. Voor statische webhosting ben je het best met Amazon S3 en CloudFront.

    Ik gebruik Jekyll (http://jekyllrb.com/) om mijn (statische) website te genereren en s3_website om het te pushen naar S3. Volgens mijn Pingdom check is de gemiddelde response tijd van 108ms. Dit is een gemiddelde *wereldwijde* response tijd!

    Nog geen enkele minuut downtime gehad sinds 11 maanden volgens Pingdom!
    Meer lezen op mijn blog: “Hosting a (static) Jekyll blog on Amazon S3″ http://www.savjee.be/2013/02/howto-host-jekyll-blog-on-amazon-s3/

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *