DDoS-aanvallen worden steeds gevaarlijker!

Een DDoS is een Distribution Denial of service en is eigenlijk een aanval om een computer of computernetwerk onbruikbaar te maken. Zo kwam het een aantal jaren geleden maar een paar keer voor, maar sinds kort komen er steeds meer DDoS-aanvallen voor en ook deze worden steeds gevaarlijker.

Het grote verschil tussen een DDoS- en Dos-aanval is dat bij een DoS-aanval de aanvaller zich volledig richt op de computer van het slachtoffer en bij een DDoS-aanval wordt er geprobeerd een volledig computernetwerk onbruikbaar te maken. In deze tijd wordt het doen van een DDoS-aanval steeds makkelijker, maar tegelijkertijd wordt het ook steeds moeilijker om criminelen te vinden die DDoS-aanvallen plegen omdat hun aanval steeds moeilijker wordt om te traceren en te stoppen.

Wanneer er een DDoS-aanval wordt uitgevoerd, dan wordt er in de meeste gevallen een botnetwerk gebruikt. Een botnetwerk is een collectie van softwarebots die volledig geautomatiseerd werken. Maar het zou ook om een netwerk van meerdere personen die samenwerken om een computernetwerk aan te vallen.

Wat gebeurt er precies bij een DDoS-aanval?

Bij een DDoS-aanval wordt het systeem van een computernetwerk vaak onbruikbaar sloom. Maar het is ook mogelijk dat er een bepaalde website geblokkeerd is. Het is daarnaast ook nog mogelijk dat het slachtoffer overspoeld werd met e-mails en dit wordt ook wel een e-mailbom genoemd.

Gelukkig zijn er een aantal manieren om een kans op een DDoS-aanval te verkleinen en daarmee te zorgen dat je gegevens veilig blijven. Het kiezen van de juiste hostingprovider die zijn servers goed beveiligd is bijvoorbeeld een zeer goede optie. Helemaal 100% zul je nooit veilig zijn, maar je kunt natuurlijk wel het meest mogelijke doen om het te doen voorkomen.

Tussen 1 januari en 11 september 2013 zijn er in totaal 39 DDoS-aanvallen plaatsgevonden in Nederland, dit heeft duizenden euro’s gekost. Een DDoS-aanval is dus geen geintje, zorg dus dat u ook voldoende beschermd bent.

Deel gauw met anderen:facebook DDoS aanvallen worden steeds gevaarlijker! hosting twitter DDoS aanvallen worden steeds gevaarlijker! hosting google DDoS aanvallen worden steeds gevaarlijker! hosting pinterest DDoS aanvallen worden steeds gevaarlijker! hosting linkedin DDoS aanvallen worden steeds gevaarlijker! hosting stumbleupon DDoS aanvallen worden steeds gevaarlijker! hosting print DDoS aanvallen worden steeds gevaarlijker! hosting email DDoS aanvallen worden steeds gevaarlijker! hosting

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *