Hosting: Shared, VPS, en Dedicated

Als je een website wilt gaan hosten dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo is de hoeveelheid schijfruimte, de infrastructuur en het dataverkeer belangrijk voor je keuze bij een hostingprovider. Maar je moet er ook op letten op wat voor soort server je geplaatst wordt.

Er zijn ruwweg drie vormen van hosting te onderscheiden. Shared, VPS en dedicated. Wellicht zeggen al deze termen je niets. Geen zorgen, na het lezen van dit artikel weet je er alles van. Bij deze drie groepen gaat het er vooral om met hoeveel mensen je de server deelt, en als gevolg daarvan, hoe snel de server zal reageren.

Shared hosting
Shared hosting is de meest eenvoudige en goedkope manier van hosten. Je moet het zo zien. Je hebt een server, daar zit een processor in, een harde schijf en werkgeheugen. De meest efficiënte manier om van een server gebruik te maken is om zoveel mogelijk mensen op één server te krijgen.

Het is namelijk veel goedkoper om een server uit te rusten met een harde schijf van 1000GB, dan om twee servers neer te zetten van 500GB. Dit is een eenvoudige weergave van de werkelijkheid, in de praktijk zijn servers vaak groter. Bij shared hosting wordt je met andere gebruikers op één server geplaatst en moeten al deze gebruikers dezelfde processor en hetzelfde werkgeheugen delen.

VPS
VPS staat voor Virtual Private server en is een beetje een mix tussen shared hosting en dedicated hosting. Bij hosting op een VPS zit je ook met meerdere gebruikers op fysiek dezelfde server, maar wordt de server opgedeeld. Jij krijgt dus je eigen stukje server, met een bijbehorende hoeveelheid rekenkracht van de processor en een vast gedeelte van het werkgeheugen. Anders dan bij shared hosting kan jij niet de rekenkracht van andere gebruikers gebruiken en omgekeerd geldt hetzelfde.

Dedicated hosting
Bij dedicated hosting hoef je niets met iemand te delen. Je krijgt je eigen server, met een eigen bandbreedte en met een eigen vastgestelde hoeveelheid rekenkracht, bandbreedte en geheugen. Let er wel op dat bij sommige dedicated servers, je je eigen beveiliging ook moet regelen!

Deel gauw met anderen:facebook Hosting: Shared, VPS, en Dedicated hosting twitter Hosting: Shared, VPS, en Dedicated hosting google Hosting: Shared, VPS, en Dedicated hosting pinterest Hosting: Shared, VPS, en Dedicated hosting linkedin Hosting: Shared, VPS, en Dedicated hosting stumbleupon Hosting: Shared, VPS, en Dedicated hosting print Hosting: Shared, VPS, en Dedicated hosting email Hosting: Shared, VPS, en Dedicated hosting

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *