Kiezen voor Linux/Unix of toch Windows webhosting?

Als je voor een bepaalde webhost gaat kiezen dan is het ook van belang dat je naar het besturingssysteem gaat kijken. Het gaat hierbij over het besturingssysteem dat de webhost gebruikt op de webservers. Twee belangrijke besturingssystemen, ook wel Operating Systems genoemd, zijn Linux/Unix en Windows. Er kan voor beide worden gekozen, maar in welke situatie kun je nu het beste welke keuze maken? We adviseren je hier graag over.

Linux/Unix

Bij Linux is de server vaak sneller. Maar het is ook efficiënter en goedkoper dan Windows 2000 of XP. De prijs is hierbij eigenlijk het grootste voordeel. Het is Open Source en dat wil zeggen dat het gratis is. De prijzen van de Linux webhosting kunnen laag worden gehouden door de webhosts. Als je op zoek bent naar een hostingpakket dan kan een Linux server de beste keuze zijn. Er kan namelijk erg veel worden gedaan met PHP, MySQL en Perl. Meestal is het dan niet nodig om te kiezen voor een Windows 2000 of XP server.

Windows 2000/XP

De andere optie is de Windows server. Deze biedt meer geavanceerde opties dan een Linux/Unix server. Als het gaat over de online database applicaties dan wordt er sneller gekozen voor een Windows server. Het kan zijn dat je ASP of ColdFusion wil gaan gebruiken, dan is de Windows server eigenlijk de beste keuze. Maar je kunt ASP en ColdFusion wel gebruiken op een Linux server, maar dan moet je gebruik maken van speciale software. Toch is een Windows server daar beter geschikt voor.

Welke server kies je?

Veel mensen kiezen voor de Linux/Unix server en dat is voor de meeste mensen ook de beste optie. Linux hosting is vaak een stuk goedkoper dan Windows hosting. Maar Linux/Unix biedt voor de meeste mensen voldoende mogelijkheden en de prijs is ook gunstig. Als er websites gebruik gaan maken van ASP, Microsoft Access databases, ColdFusion, Visual Basic scripts of Windows Media, dan is de Windows server vaak de beste optie. Het ligt er dus echt aan wat je zelf wil gebruiken. Er is niet een standaard server welke beter is, je kunt het beste zelf op onderzoek uit gaan wat jouw wensen zijn en aan de hand daarvan kun je je keuze maken. Als je er uitkomt dat je ook graag Windows Media bij de hosting wil gebruiken dan kun je het beste de Windows server kiezen. Maar wil je gewoon en eenvoudige website en heb je geen belang bij de extra programma’s, dan heb je waarschijnlijk meer aan de Linux server. Neem de tijd om de ontdekken wat jouw wensen zijn en wat de mogelijkheden zijn en zo kun je jouw keuze maken die echt bij jouw situatie past.

Deel gauw met anderen:facebook Kiezen voor Linux/Unix of toch Windows webhosting? hosting twitter Kiezen voor Linux/Unix of toch Windows webhosting? hosting google Kiezen voor Linux/Unix of toch Windows webhosting? hosting pinterest Kiezen voor Linux/Unix of toch Windows webhosting? hosting linkedin Kiezen voor Linux/Unix of toch Windows webhosting? hosting stumbleupon Kiezen voor Linux/Unix of toch Windows webhosting? hosting print Kiezen voor Linux/Unix of toch Windows webhosting? hosting email Kiezen voor Linux/Unix of toch Windows webhosting? hosting

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *