Magento hosting wat kies je?

Bij Magento hosting heb je de keuze uit Shared, VPS of Dedicated Server. Maar welke keuze maak je? Als je geen techneut bent dan wil je alleen maar dat het allemaal goed werkt en vind je de rest wellicht niet zo interessant. Het enige waar je aan denkt is dat je hosting goed moet zijn. Maar bij de Magento webshop is het belangrijk dat je het ook anders gaat bekijken. Je hebt namelijk niet zomaar voor Magento als e-commerce CMS gekozen.

Keuze maken

Bij Magento hosting heb je de keuze uit de gewone Magento hosting, een VPS en een dedicated server. Het is niet de prijs die je keuze gaat beïnvloeden, maar het gaat over wat de verschillende vormen van hosting jou kunnen bieden. Er kan allereerst gekozen worden voor de speciale Magento hosting en dan vraag je je wellicht af waarom. Magento staat namelijk bekend als een goed e-commerce platform. Er worden veel gratis functies aangeboden, maar de software is erg zwaar, mede door alle gratis functies. Bij Magento is het zo dat je een iets zwaardere hosting nodig hebt als je gebruik wil maken van alle gemakken.

Hosting pakket

Als iemand wil starten met een Magento webshop, dan gaat dat niet vanzelf. Het eerste waar aan gedacht moet worden is een shared Magento hosting pakket. Hier betaal je vaak een vast bedrag voor per maand, de prijs is sterk afhankelijk van de aanbieder. Bij dit pakket deel je de server met meerdere Magento webshops. Dit is een goede (tijdelijke) oplossing voor mensen die nog niet zoveel bezoekers hebben in de webshop. Maar als je meerdere bezoekers krijgt is het van belang dat je over gaat stappen, je kunt dan uitkomen bij Magento VPS. Dit staat voor Virtual Private Server. Dit houdt in dat er een stukje server ruimte wordt gereserveerd voor jouw webshop. Er wordt ook een stukje capaciteit op de server voor jou geregeld. Dit geeft je wel zekerheid want hierdoor heb je een bepaalde performance. Anderen kunnen deze servercapaciteit niet van je over nemen en zij mogen hier ook niet aankomen. Als je denkt dat je een shop hebt die hard gaat groeien, dan is VPS ook een goede keuze. Je kunt namelijk snel overstappen naar een groter VPS pakket wanneer het aantal bezoekers ineens flink gaat stijgen.

Dedicated Magento Server

Dan hebben we nog de Dedicated Magento Server. Het kan zijn dat je nog meer performance nodig hebt. Dan kies je deze server. Als je VPS hebt gekozen dan heb je al een gegarandeerde performance, maar je deelt wel de onderliggende machine met andere webshops. Maar bij de Dedicated Magento Server is dat anders want deze is helemaal voor jou en dat zorgt er voor dat je nog meer vrijheid hebt. Je kunt hier bijvoorbeeld andere applicaties gebruiken of een andere database kiezen.

Combineren kan dat?

Meestal denk je dat je een keuze moet maken, maar je kunt hier ook combineren. Je kunt hierbij denken aan de combinatie van een dedicated server met een of meerdere Virtual Private Servers. Dit is een goede keuze. Als je een eigen webshop hebt dan verdiep je je hier vanzelf in en kom je er achter wat de beste keuze is voor jou, maar het gaat er om dat je het baseert op je wensen. Je hebt wellicht bepaalde doelen met je webshop en als je graag wil dat je veel bezoekers aan kunt trekken, dan vraagt dat natuurlijk ook wat meer van je webshop dan anders.

Deel gauw met anderen:facebook Magento hosting wat kies je? hosting twitter Magento hosting wat kies je? hosting google Magento hosting wat kies je? hosting pinterest Magento hosting wat kies je? hosting linkedin Magento hosting wat kies je? hosting stumbleupon Magento hosting wat kies je? hosting print Magento hosting wat kies je? hosting email Magento hosting wat kies je? hosting

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *