Tips om je webshop of website sneller te maken

Websites of webshops die niet vooruit te branden zijn, die je zul je veel tegenkomen. Het is vooral een grote ergernis waar veel bezoeker uit frustratie snel wegklikken. Dit is natuurlijk dodelijk voor je website en natuurlijk je conversie. Daarom is het nu tijd om daar iets tegen te doen. Hieronder staan een paar tips waarmee je jouw webshop of website sneller kunt maken.

Tip 1: Fuseer de javascript bestanden

Indien je een CMS-systeem zoals Magento is het mogelijk om javascript bestanden te mergen. Hierdoor worden er verschillende javascripten achter elkaar geplaakt, zodat er één groot javascript bestand ontstaat. De internetbrowser van de bezoeker hoeft hierdoor niet meer vijf bestanden te laden, maar slechts één bestand.

Tip 2: Fuseer de CSS bestanden

Eigenlijk is dit hetzelfde als de merge van de javascript bestanden, maar gaat het hier om de CSS bestanden. Nadat je dit hebt aangezet, wordt er nog maar één CSS bestand ingeladen i.p.v. meerdere CSS bestanden. Maar test dit wel goed! Het gaat namelijk niet altijd goed. Onlangs hebben we bij een klant CSS merge aangezet, waarna de footer een ander lettertype kreeg.

Tip 3: Zet logging uit

Vooral het loggen van acties kan handig zijn in de bouwfase van een webshop. De developers kunnen dan het log raadplegen, als het niet helemaal gaat zoals het bedoelt is. Het wegschrijven van een logbestand kost ook tijd en geeft ook belasting op de harde schijf. Het is dus een overweging om een logging uit te schakelen.

Tip 4: Gebruik de  “output_compression”

Als je de optie “output_compression” in je htaccess bestand aanzet, wordt de output van PHP gecomprimeerd verstuurd. Hierdoor ontvangt je browser kleinere ‘pakketjes’ (afbeeldingen, text, javascript, etc.). En kleinere pakketjes zijn sneller gedownload.

Tip 5: Maak gebruik van “mod_expires”

Hiermee geef je aan de browser aan hoelang bijvoorbeeld css bestanden uit de cache van de browser geladen mogen worden. Idem dito voor .jpg’s.

Tip 6: Optimaliseer en versnel de database

Dit klinkt heel technisch, maar dat valt erg mee. Vanuit het controlepaneel zoals DirectAdmin kun je database tabellen optimaliseren. Dat kun je doen nadat je flink wat dingen uit de database hebt verwijderd.

Naast deze tips die je volledig zelf in de hand hebt, is natuurlijk je hostingpartner ook verantwoordelijk voor de laadtijden. Indien je bij een hostingpartij zit waar je jaarlijks een paar tientjes voor betaalt, dan is de kans groot dat de server waar je website of webshop op staat erg vol staat met andere klanten. Daarom is het altijd verstandig dat je in zee gaat met een betrouwbaar hostingpartij.

Deel gauw met anderen:facebook Tips om je webshop of website sneller te maken hosting twitter Tips om je webshop of website sneller te maken hosting google Tips om je webshop of website sneller te maken hosting pinterest Tips om je webshop of website sneller te maken hosting linkedin Tips om je webshop of website sneller te maken hosting stumbleupon Tips om je webshop of website sneller te maken hosting print Tips om je webshop of website sneller te maken hosting email Tips om je webshop of website sneller te maken hosting

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *