Verschil webhosting en reseller hosting

Er zijn veel termen die je tegen komen in de hostingwereld. Twee van deze termen zijn webhosting en reseller hosting, maar wat is eigenlijk het verschil? We leggen het je graag uit in dit artikel zodat er voor wordt gezorgd dat je duidelijk weet wat je wanneer en waarvoor kunt gebruiken.

Webhosting

Bij een webhosting pakket kun je geen andere gebruikers maken, je hebt hierbij maar een account waarmee je in kunt loggen in DirectAdmin. Het is een term die veel wordt gebruikt als je op internet rondkijkt. Maar ook wanneer je je bezig gaat houden met het maken van een website kom je de term vaak tegen.

Reseller hosting

Als je reseller hosting hebt, dan beschik je over de mogelijkheid om andere gebruikers aan te maken en iedere gebruiker kan dan een bepaalde hoeveelheid dataverkeer en schijfruimte toegewezen krijgen. Je kunt als “eigenaar” zelf gebruikers aanmaken en deze kunnen dan meteen inloggen in DirectAdmin. Er kan gezegd worden dat je bij reseller hosting de beschikking krijgt over veel ruimte en deze kan dan verdeeld worden over kleinere webhostingpakketten. De gebruiker kan binnen control panel van het pakket diverse accounts aanmaken en deze beheren.

Wie gebruikt reseller hosting?

Reseller hosting wordt gebruikt door eigenaren van meerdere websites. Zij willen dan overzichtelijk alles in één pakket onderbrengen. Maar ook mensen die zelf een hostingbedrijf willen opstarten kunnen kiezen voor reseller hosting, net als webdesigners die het willen gebruiken voor de klanten. Voornamelijk wordt deze vorm van hosting gebruikt door startende hostingproviders. Dit komt omdat zij vaak niet meteen willen investeren in een eigen server. Zij willen goedkoper uit en zijn daarom kiezen zij voor een flexibeler alternatief. Deze mensen worden dan de reseller van een andere provider. Je zou een reseller kunnen omschrijven als een wederverkoper, iemand die diensten inkoopt en dan weer doorverkoopt. Dit wordt vaak onder de eigen naam gedaan. Daarbij moet wel gezegd worden dat de reseller ook verantwoordelijk is voor zijn gebruikers. Als er problemen zijn dan nemen de gebruikers contact op met de reseller en deze onderhoudt dan ook het contact met de hostingprovider.

Startende hostingproviders

Wil je ook goedkoper uit zijn en een flexibeler alternatief hebben dan gewone hosting? Dan kun je ook de keuze maken voor reseller hosting. Gebruikers die deze keuze nu hebben gemaakt zijn er erg blij mee dat zij deze keuze maken hierdoor zijn ze veel goedkoper uit dan gewone webhosting en ze krijgen er veel voor terug. Als je jezelf ook ziet als een startende hostingprovider en je bent op zoek naar een goed aspect waar je mee kunt starten, dan weet je nu welke keuze je kunt maken. Hierdoor kun je je snel verdiepen in opties die bij jou passen. Verdiep je in de mogelijkheden en zorg er voor dat je weet wat de kosten zijn en wat je er voor terug krijgt.

Deel gauw met anderen:facebook Verschil webhosting en reseller hosting hosting twitter Verschil webhosting en reseller hosting hosting google Verschil webhosting en reseller hosting hosting pinterest Verschil webhosting en reseller hosting hosting linkedin Verschil webhosting en reseller hosting hosting stumbleupon Verschil webhosting en reseller hosting hosting print Verschil webhosting en reseller hosting hosting email Verschil webhosting en reseller hosting hosting

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *