Webhosting, verborgen kosten

Ben je op zoek naar een (nieuwe) host? Dan is het belangrijk dat je gaat kijken naar de prijzen van de webhostingpakketten. Je kunt gemakkelijk pakketten met elkaar vergelijken maar dan zijn er een aantal aspecten waar je goed naar moet kijken. De verborgen kosten zijn van groot belang om in de gaten te houden. We informeren je hier in dit artikel over.

Wat zijn verborgen kosten?

Een webhostingpakket heeft een vaste prijs. De prijs staat vermeld op de website van de webhost. Maar toch worden er vaak extra kosten gerekend die niet op de website staan vermeld. Dit zijn de kosten die dus extra in rekening worden gebracht en die komen dus bovenop de maand- of jaarprijs van het pakket wat je hebt gekozen. Het worden daarom ook wel verborgen kosten genoemd en deze kunnen hoog oplopen als je hier niet goed op let. Er zijn verschillende soorten verborgen kosten. Zo heb je bijvoorbeeld de setup kosten of de opstart kosten. Meestal is dit een eenmalig bedrag dat wordt berekend voor het in gereedheid brengen van het pakket. Wat er onder deze kosten valt, hangt af van het pakket dat is gekozen. Een andere vorm van verborgen kosten zijn de kosten van de domeinnaam. Hierbij kun je denken aan de administratiekosten. Maar ook de prijs van extra dataverkeer is een verborgen kostenpost. Er wordt vaak een duidelijke limiet gesteld aan het dataverkeer dat je per maand mag verbruiken. Er kan geen sprake zijn van onbeperkt dataverkeer want dit bestaat niet. Maar als je nu boven het limiet uit komt wat dan? Dan krijg je te maken met extra kosten en dan kun je twee dingen doen, of je neemt een duurder pakket of je betaalt de extra kosten. Maar het bedrag dat je per maand moet betalen wordt dus bijgesteld. Er kunnen grote prijsverschillen zijn in deze extra kosten, ook per webhost. Dit is een belangrijk aspect waar je naar moet kijken als je een nieuwe host zoekt.

Uitbreidingen

Er worden vaak kosten in rekening gebracht als je een pakket uit wil breiden. Hierbij kun je denken aan (MySQL) databases, scripting (PHP, CGI, etc.), extra webruimte of extra e-mailadressen. Zorg dat je van tevoren duidelijk weet wat de kosten inhouden en wat dit voor jou gaat betekenen. Soms wordt er gezegd dat het voor een lage prijs kan, maar wat is een lage prijs? Eerst zorgen dat je alles duidelijk hebt voordat je die keuze gaat maken, want heb je het echt nodig?

Conclusie

Er zijn verschillende verborgen kosten waar je rekening mee moet houden als je een (nieuwe) host gaat kiezen. De prijzen op de website kloppen niet altijd, want er kunnen altijd extra kosten in rekening worden gebracht zoals administratiekosten of kosten voor het in orde maken van je pakket. Lees daarom altijd de voorwaarden door voordat je zomaar akkoord gaat. Meestal staan de voorwaarden op de website, mocht dat niet zo zijn vraag deze dan op bij de webhoster. Deze kun je dan per e-mail toegestuurd krijgen en dan kun je deze op je gemak doorlezen. Het geeft je een goed beeld van je rechten en plichten en lees ook goed de kleine lettertjes door want daar merk je vaak op dat er verborgen kosten zijn bij bepaalde activiteiten. Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan als je een nieuw pakket hebt gekozen. Je bent nu gewaarschuwd en met goede voorbereidingen kun je de verborgen kosten voorkomen en weet je precies waar je iedere maand aan toe bent als je je webhoster gaat betalen.

Deel gauw met anderen:facebook Webhosting, verborgen kosten  hosting twitter Webhosting, verborgen kosten  hosting google Webhosting, verborgen kosten  hosting pinterest Webhosting, verborgen kosten  hosting linkedin Webhosting, verborgen kosten  hosting stumbleupon Webhosting, verborgen kosten  hosting print Webhosting, verborgen kosten  hosting email Webhosting, verborgen kosten  hosting

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *