5 tips voor meer conversie op je Magento webwinkel

Magento webwinkels hebben de wereld veroverd met hun open-source systeem dat continu in ontwikkeling is. Daarnaast is het vrijwel voor elke onderneming geschikt, of je nu net begint of al een uitgebreide webwinkel hebt. Maar als je alles uit je Magento webwinkel wilt halen is het belangrijk dat je een aantal essentiële details in je webwinkel opneemt.

1. One step checkout

Dit is misschien wel het belangrijkste, want een webwinkel zonder een one step checkout is echt een gemiste kans. Magento gebruikt standaard een checkoutsysteem wat uit 6 stappen bestaat. Veel van deze stappen zijn erg onduidelijk en dit is een moment waar veel klanten afhaken.

Daarom is het verstandiger om de one step checkout te installeren. Hiermee creëer je een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke module, waarbij je in één opslag ziet wat er van je gevraagd wordt. Hierbij hoef je maar een paar gegevens in te vullen kun je ook direct je bestelling plaatsen.

2. Geef vooraf alle benodigde informatie

Veel webwinkels geven nergens aan hoeveel verzendkosten er bijvoorbeeld berekend worden, wat de betaalmogelijkheden zijn en wat de levertijd is. Het grote voordeel van online winkelen is dat je eenvoudig prijzen kunt vergelijken, voordat je eerst ergens anders gaat bestellen. Er zijn dan ook veel webwinkels die dezelfde producten aanbieden, maar het maakt wel een verschil of hier verzendkosten bijkomen. Vooral wanneer het om goedkopere producten gaat.

Wanneer ze op jouw webwinkel niet direct alle informatie kunnen vinden, dan kan het voor je bezoekers al een reden zijn om bij een andere webwinkel te gaan bestellen. Het zou jammer zijn dat hierdoor een bestelling misloopt. Zorg daarom dat alle belangrijke informatie zoals verzendkosten en levertijd duidelijk op de productpagina staan.

3. Overzichtelijke pagina’s

Veel van de standaard Magento templates bevatten veel onnodige details die eerder afleiden, dan dat ze voor betere resultaten zorgen. Daarom is het verstandig om zo weinig mogelijk afleiding op je webwinkel te hebben, want dan creëer je meer aandacht voor je producten.

4. Wek vertrouwen

Zorg ervoor dat bezoekers vertrouwen hebben in jouw webwinkel en overtuig je bezoekers dat ze bij jou veilig kunnen bestellen. Daarbij zijn goede contactgegevens erg belangrijk. Laat op de webwinkel zien dat ze bij vragen of twijfels contact met je op kunnen nemen. Toon daarnaast je adres, want een webwinkel zonder adres zou zomaar een onbetrouwbare partij kunnen zijn.

5. Trek meer bezoekers naar je webshop

Hoe meer bezoekers op je webwinkel komen, hoe meer bestelling dit je zou moeten opleveren. Het is dan ook verstandig dat je webwinkel in Google goed gevonden wordt op belangrijke zoekwoorden. Daarnaast kun je ook je webshop op social media promoten en leg een klantenbestand aan waar je regelmatig digitale nieuwsbrieven naar verstuurt.

Deel gauw met anderen:facebook 5 tips voor meer conversie op je Magento webwinkel magento twitter 5 tips voor meer conversie op je Magento webwinkel magento google 5 tips voor meer conversie op je Magento webwinkel magento pinterest 5 tips voor meer conversie op je Magento webwinkel magento linkedin 5 tips voor meer conversie op je Magento webwinkel magento stumbleupon 5 tips voor meer conversie op je Magento webwinkel magento print 5 tips voor meer conversie op je Magento webwinkel magento email 5 tips voor meer conversie op je Magento webwinkel magento

Opmerking toevoegen

Current day month ye@r *